KON-MED, işgale karşı tüm Kürdistanlıları alanlara çağırdı

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 2 Kasım Dünya Rojava Günü vesilesiyle Cumartesi günü yapılacak yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu.

Türk devletinin Rojava'ya dönük işgal saldırıları devam ederken, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları 2 Kasım Dünya Rojava Günü vesilesiyle alanlara çıkacak. Cumartesi günü yapılacak eyleme ilişkin Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. İşgalcı Türk devletinin Rojava'ya saldırının yanı sıra 4 parçadaki Kürtleri, Kürdistan'ı tümden ortadan kaldırma, imha etme ve kazanımları yok etmeyi amaçladığına dikkat çekilen açıklamada, bu saygısızlığa, ahlaksızlığa, düşmanlığa ''Êdî bese' deme zamanı geldiğine vurgu yapıldı.

Rojava işgali karşısında, dört parçadaki ve Avrupa'daki Kürdistan halkının ulusal bilinçle tepki gösterdiği hatırlatılan açıklamada devamla şunlar belirtildi: "IŞİD saldırıları ve işgaline karşı Kobanê’de gerçekleşen direnişi sahiplendiği gibi bir kez daha tam bir Kobanê direniş ruhuyla Rojava halkını ve direnişini de sahiplenmiştir. Çünkü Rojava 4 parçadaki Kürdistan, Ortadoğu hatta özgürlükten yana tüm dünya halklarının da onurudur.

Kobanê ve Reqa zaferiyle birlikte büyük hayal kırıklığına uğrayan, kantonların birleşmesi ile Rojava halklarının birleşik mücadelesinin yüz yıllık sömürgeci devletin temel kodlarını parçalayacağının farkına varan AKP/Saray rejimi, sömürgeci statükosunu korumak için Kürdistan ve Türkiye halklarının da hiçbir çıkarının bulunmadığı bir savaşa girmiştir. Efrîn'de olduğu gibi çetelerle saldırı düzenleyerek DAİŞ'in, enternasyonalist özgürlük güçleri tarafından yenilgiye uğratılmasının da intikamını almaya çalışıyor."

EYLEMLER AVRUPA KAMUOYU ÜZERİNDE ETKİLEYİCİ OLDU

"Rojava Kobanê'dir, Kirmaşah'tır, Hewler'dir ve Amed'dir, Kürdistan'dır" denilen açıklamada, "Halklarımızın kendi kaderini tayin hakkına karşı sömürgeci planlar halkların dayanışması ile boşa çıkarılacaktır. Rojava direnişi, AKP-MHP’nin soykırım planlarını bozmanın da ötesinde sonuçları da büyük kazanımları da beraberinde getirecektir. Rojava‘da YPG-YPJ ve QSD güçlerinin yürüttüğü tarihi şanlı direnişle zaferi kazanacaktır. Sömürgeci TC Devleti'nin Kürdistan üzerindeki yüz yıllık emperyalist planları da yok edilecektir.

Halkımız, başta Almanya olmak üzere dünyanın 7 kıtasında, 4 parça Kürdistan'dan Rojava için meydanlara çıkıp sesini yükselterek Ulusal birlik ruhuyla adeta isyana kalkmıştır. Tüm Dünyadaki Kürtlerin yüreği ve bilinci Rojava’da yek vücut olmuştur. Avrupa'nın hemen, hemen tüm şehirlerinde halkımızın olağanüstü duyarlılığıyla gerçekleştirilen demokratik yürüyüş, miting vb. eylemler, Avrupa kamuoyu üzerinde çok etkileyici durum yaratmıştır. Avrupa devletlerinin siyasetini daha da etkilememiz için, yapılacak eylemlere daha güçlü katılmak belirleyici rol oynayacaktır" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN KÜRTLERİN İMHASINI AMAÇLIYOR

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kürt halkının soykırımını esas alan ve imhasını amaçlayan bir savaş yürüttüğü vurgulanan açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı: "Buna karşı Kürt halkı da onurunu, ülkesini, halkını kısacası varlığını korumak için, Ulusal seferberlik ruhuyla, şanlı kurtuluş mücadelesinin kahramanca direnişini sergilemektedir. Bu mücadele, ''Kürdistan Ulusal Demokratik Kurtuluş Mücadelesi"nin düşmanla hesaplaşma mücadelesidir.

KON-MED olarak, "Dünya Kobanê Günü" Erdoğan'ın Rojava’daki işgal ve soykırım saldırılarına karşı gereken cevabı daha güçlü vermek için 02.11.2019 Cumartesi günü "Dünya Rojava Günü"nde yapılacak merkezi yürüyüşlere Ulusal yekiti ruhla başta halkımız olmak üzere, tüm halkları, inanç topluluklarını, tüm devrimci, demokratik, özgürlükçü güçleri güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz."

Cumartesi Günü Almanya’nın 5 merkezinde yapılacak yürüyüş ve miting yerleri:

BERLİN

Yürüyüşe, (Berlin, Sachsen, Hamburg, Bremen, Niedersachsen eyaletlerine bağlı tüm şehirler katılıyor)

Yer: Alexander platz

Saat: 13:00

 

KÖLN

Yürüyüşe, (NRW Eyaletine bağlı tüm şehirler katılıyor)

Yer: Hbf önü

Saat: 13:00

 

STUTTGART

Yürüyüşe, (BWB ve Bayern Eyaletlerine bağlı tüm şehirler katılıyor)

Yer: Lautenschlagerstraße

Saat:14:30

 

FRANKFUT

Yürüyüşe, (Hessen kısmen Thüringen eyaletlerine bağlı tüm şehirler katılıyor)

Yer: Hauptbahnhof

Saat: 15:00

 

DARMSTADT

Yürüyüşe, (Saarland, Rheinland-Pfalz ve kısmen BWB eyaletlerine bağlı tüm şehirler katılıyor)

Yer: Luisen Platz

Saat: 14:00