KONGRA-GEL:  2019'u Önderlik yılı yapalım

KONGRA-GEL, 2019'da faşizmin çökertileceğine dikkat çekerek, "Halkımız 2019 yılını Önderlik yılı yapma temelinde, özgürlük ve demokrasi mücadelesini zirveye taşımalı" dedi.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, 2019 yılı mesajında, "Yeni yıl Önder Apo’ya, Kürdistan halklarına, her mevzide ve her alanda direnen yoldaşlarımıza, özgür ve demokratik bir yaşam için direnen tüm ilerici insanlığa kutlu olsun" diye belirtti. 

'FAŞİZMİ ÇÖKERTEBİLİRİZ'

Mesajda şunlar ifade edildi:

"Faşist Türk devlet çetelerine karşı büyük bir iradeyle mücadele eden, toprağını terk etmeyen, çok zor koşullarda Şehba’da mülteci kamplarında kalarak da olsa direnişini sürdüren Efrîn halkı için, 2019 yılı başarı ve özgürlük yılı olacaktır. Bu inançla yeni yıllarını içtenlikle kutluyor, tarihin altın sayfalarında yer alan Efrîn direniş mücadelesinde üstün başarılar diliyoruz.

2018 yılında Önder Apo İmralı’da, özgürlük gerillası ve halkımız ise Efrîn başta olmak üzere her alanda sömürgeciliğe karşı direnişi aralıksız sürdürdü. Bu nedenle faşist Türk devlet sisteminin krizi oldukça derinleşti.  2019 yılında Kürdistan ve Türkiye’de tüm ezilenlerin mücadeleyi yükseltmesiyle faşizmi çökertebiliriz. Bunun siyasal ve ekonomik açıdan somut koşulları vardır. Bu süreçte herkes yapabileceğinin azamisini yaparak, faşizmin çöküş sürecinde anlamlı rol oynamalıdır.

AÇLIK GREVLERİ SELAMLANDI

Böylesine tarihsel bir süreçte, Hakkâri milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde, Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırma talebiyle başlatılan, zindanlardaki özgürlük tutsaklarının katılımıyla büyüyen, Kürdistan’ın diğer parçalarında ve yurt dışında yayılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemleri, şimdiden yeni yıla damgasını vurdu. Süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemlerinde yer alan yoldaşlarımızın direnişlerini bu vesile ile bir kez daha saygıyla selamlıyoruz.

'ÖNDERLİĞİN YILI YAPALIM'

Halkımız açlık grevi eylemlerinin etrafında kenetlenerek 'İmralı’da tecriti kıralım, Türkiye’de faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim' şiarı ile Kürdistan’ın tüm parçalarında, Türkiye ve yurt dışında, 2019 yılını Önderlik yılı yapma temelinde, özgürlük ve demokrasi mücadelesini zirveye taşımalıdır. 

Kürdistan halklarının tüm değerlerini yok etmek isteyen faşist devlet terörüyle hesaplaşmanın, halkımıza yapılan soykırımların, katliamların ve her türlü hakaret ve haksızlıkların hesabı mutlaka sorulacaktır. Bunun için başta kadınlar ve gençler olmak üzere herkes mücadeleye aktif katılım sağlayarak, 2019 yılında faşizmin yıkılmasında doğrudan pay sahibi olmalıdır.

Türk devlet faşizminin yıkılması ile sadece Ortadoğu’da Kürt sorununun çözümünün önü açılmayacak, başta Türkiye olmak üzere tüm bölge ülkeleri açısından da demokrasi, özgürlük ve eşitlik temelinde halkların istikrar ve barış içinde yaşadığı bir siyasal iklim oluşacaktır. Bu anlamda 2019 yılı Ortadoğu halklarının demokratik özgür geleceği açısından da stratejik bir yıldır. 2019 yılının halklarımızın özgürlüğüne vesile olmasını diliyoruz.

'ENTERNASYONAL DAYANIŞMA ETKİLİ OLACAK'

Yeni yıl vesilesiyle demokratik ulus ve demokratik konfederalizm temelinde yürütülen küresel demokrasi mücadelesinin enternasyonal dayanışmasını içtenlikle selamlıyoruz. Kobanê sürecinde olduğu gibi, İmralı tecridinin kırılması ve faşizmin yıkılmasında da enternasyonal dayanışmanın çok etkili olacağına inanıyoruz. Enternasyonalist mücadelenin yükseltilmesiyle 2019 da önemli başarılar elde edileceğine olan inançla, yeni yılda başarılar diliyoruz."