KONGRA-GEL’den Newroz mesajı: Halk ayağa kalkmalı

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 21 Mart Newroz bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajda halkı kitlesel olarak ayağa kalkarak, Avrupa kamuoyu üzerinde etkili bir baskı oluşturmaya çağırdı.

Yazılı bir mesaj yayınlayan KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, “Newroz bayramı Önder Apo’ya, Leyla Güven öncülüğünde zindanlarda, Kürdistan’da ve yurt dışında direnen açlık grevi direnişçilerine, Kürdistan ve bölge halklarına ve tüm yoldaşlarımıza kutlu olsun” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2019 Newrozunu çok farklı koşullarda ve her alanda çok büyük direnişlerle karşılıyoruz. İmralı’da Önder Apo direniyor. Kürdistan’ın tüm parçalarında halkımız ve gerilla direniyor. Efrin halkı direniyor. Kürdistan ve Türkiye zindanlarında başlayıp Güney Kürdistana ve yurt dışına yayılan ve son olarak PKK ve PAJK’lı özgürlük tutsaklarının katılımıyla sayıları yedibini aşan açlık grevcileri direniyor.

Açlık grevi eylemlerinin öncülüğünde halk ve hareket olarak “tecriti kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” şiarıyla yükseltilen direniş kamuoyunda önemli bir duyarlılık yarattı.

Bütün bunlara rağmen tecridin dervam etmesi ve açlık grevi direnişlerine somut yanıt verilmemesi nedeniyle, Zülküf Gezen arkadaş (Özgür) faşizmin yarattığı sessizlik duvarına karşı fedayi eylemini gerçekleştirdi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ’in askeri olarak bitirilmesi, Newroz öncesinde halkımızın yükselen moral ve motivasyonu üzerinde oldukça etkili oldu.

Biz halk ve hareket olarak 2019 Newrozunu böyle görkemli direnişlerle ve büyük gelişmelerle karşılıyoruz.

Buna karşılık faşist devlet rejiminde ise ekonomik-siyasal çöküş tablosu var. Kürt sorununda devletin uyguladığı 100 yıllık inkar ve imha politikalarının geldiği nokta iflas ve çöküştür. Bu ortamda yapılan yerel yönetim seçimleri, faşist devlet rejimi için siyasal çöküşün başlangıcı olacak. Bu nedenle de AKP-MHP faşist ittifakı büyük bir korku içinde Kürt halkına ve onun öncülerine sürekli saldırmaktadır.

Zülküf Gezen arkadaşın cenazesinin korsanca kaçırılıp defnedilmesi, faşist devlet rejiminin halkımızın yükselen direnişinden ve öfkesinden ne kadar korktuğunu gösteriyor. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Sürecin ruhu, şehit Zülküf Gezen arkadaşın zafer ruhudur. Bu ruhla halk ve hareket olarak Newrozu karşılıyoruz. Her alanda newrozu bu ruhla kutluyoruz. 2019 Newrozu tecridin kırılması ve faşizmin yıkılmasına vesile olacaktır.

Bugün Leyla Güven’in direnişi 132, Nasır Yağız’ın 119. gününde. Başta Leyla Güven olmak üzere bütün direnişçiler, tecrit bitinceye kadar direnişe devam etmeye kararlı olduklarını sürekli söylediler. Sonuç almaya kilitlenen, her türlü bedele hazır, sürecin zafer ruhu budur.

2019 yılı Kürdistan, Türkiye ve tüm bölge halklarının demokrasi ve özgürlük mücadelesinde belirleyici bir yıl olacaktır. Bu sürecin gelişmesinde de etkili rol oynayan gelişme açlık grevi direnişleridir.

Bu direnişin bir emsali daha yoktur. Sayıları yedi bini aşan bu açlık grevi direnişçilerinin tecridi kırabilmesi için, halkımız direnişçilerin etrafında güçlü bir şekilde ayağa kalkmalıdır.

Bütün Newroz kutlamaları, açlık grevi eylemleri ile bütünleşme ve direnişi yükseltme temelinde olmalıdır. Newroz ruhu ile direnişi yükselterek tecridi kıralım. Tecridin kırılması, faşist devlet ittifakının çözülmesi ve yenilmesi demektir.

Halkımız bulunduğu her alanda Newrozu bu ruh ve heyecanla karşılamalıdır. Halkımız açlık grevcilerinin sesi olmak için bulundukları her alanda ayağa kalkmalı ve eylemleriyle kamuoyu oluşturmalıdır. Newrozla birlikte her alanda açlık grevlerine ses verme eylemleri kitleselleşmelidir.

Halkımız şunu net bilmelidir; biz halk olarak kitlesel bir şekilde ayağa kalkmadıkça, Avrupa kamuoyu üzerinde etkili bir şekilde baskı oluşturamayız. Açlık grevi eylemlerinde sonuç almamız, ancak halkımızın bu sürece güçlü katılması ile mümkündür.

Zülküf Gezen (Özgür) arkadaşın fedayi ruhu ile halkımızın newrozunu kutluyor, tecridin kırılması ve faşizmin çökmesi temelinde halkımızı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”