KONGRA-GEL'den Paris yürüyüşüne çağrı

Paris'te katledilen kadınları anan KONGRA-GEL, "11 Ocak'ta Paris’te Sara-Rojbin-Ronahî’nin sesi olalım" çağrısında bulundu.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Dîvanı, Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.
KONGRA-GEL'in açıklaması şöyle:
"9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen üç Kürt kadın devrimcinin katledilişlerinin 7. yıl dönümünde, Kürt Kadın Hareketi’nin unutulmaz öncüleri olan Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez’i (Ronahî) saygı ile anıyor, anılarına bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.
Katliamı yapan Türk devletini nefretle lanetliyoruz. Katliamı planlayan ve uygulatanın Türk MİT’i olduğuna dair belgeler olmasına rağmen, Fransa adaleti ve polisi tarafından katliamın sorumluları hâlâ açığa çıkarılıp cezalandırılmadı. Bunu şiddetle kınıyoruz, asla kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz.

'KURTULUŞ ŞANSLARI YOK' UYARISI

Başta Tevgera Jinên Azad (TJA) olmak üzere uluslararası kadın örgütleri ve Kürdistan halkları, sonuna kadar bu davanın takipçisi olacak ve gerçek katillerden hesap soracaktır. Katillerin kurtuluş şansı yoktur, adalet mutlaka yerini bulacaktır.
Kürdistan halklarına yönelik tüm soykırım ve katliamların sorumlusu faşist tekçi Türk devlet aklıdır. Bu akıl, bu siyaset iktidar olduğu sürece de bu katliamlara devam edecektir. Bu nedenle de Türk devlet faşizmine karşı olan tüm güçler demokrasi cephesinde yer alarak, faşizmin yıkılması için mücadeleyi yükseltmelidir.

'11 OCAK'TA PARİS'TE BULUŞALIM'

11 Ocak Cumartesi günü Paris Katliamı'nın 7. yıl dönümünde, gerçeğin peşinde olan herkes Paris’te yapılacak olan yürüyüş ve mitinge katılmalıdır. Üç Kürt kadın devrimci için adalet arayışı adına yapılacak olan yürüyüş ve mitinge güçlü katılım çağrısı yapıyoruz."