Koronavirüs: Fransa’da 5 Kürt hayatını kaybetti

Fransa’nın başkenti Paris bölgesinde Kürt yurtseveri Hüseyin Akdoğan, yakalandığı koronavirüs hastalığından dolayı hayatını kaybetti. Fransa’da aynı nedenle hayatını kaybeden Kürtlerin sayısı en az 5’e yükseldi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), yazılı bir açıklama ile Akdoğan’ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

CDK-F, Hüseyin Akdoğan’ın Kürt özgürlük mücadelesinin en eski yurtseverlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Paris bölgesindeki Villiers-le-Bel banliyösünde hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada, “Villiers-le-Bel’de uzun yıllardan bu yana yaşayan aslen Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesinden olan Hüseyin Akdoğan yakalandığı korona virüsünden ötürü Cuma günü yaşamını yitirdi” denildi.

Aynı açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “12 Mart’tan bu yana yakalandığı koronavirüsünden kaynaklı Paris hastanesinde komada bulunan Hüseyin Akdoğan bugün gözlerini sonsuzluğa yumdu. 1970’lerden bu yana Paris’te yaşayan Hüseyin Akdoğan Kürt özgürlük mücadelesinin Fransa’daki en eski ve temel emektarlarından olmaktaydı.

Bugün vefat eden Hüseyin Akdoğan’la birlikte koronavirüsünden kaynaklı Fransa’da vefat eden Kürt sayısı 5 kişi olurken, yüzlerce kişi de koronavirüsünden karantinada bulunmaktadır. Bunların bir kısmı çeşitli hastanelerde tedavi edilmektedir.”