Kürdistanlılar: İşgal saldırıları bitene kadar alanlardayız

Almanya’nın Kiel, Nürnberg, Stuttgart, Friedrichshafen, Mannheim ve Frankfrut kentlerinde düzenlenen kitlesel eylemlerle Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Rojava'da yaşanan katliamları protesto eden binlerce Kürdistanlı, işgal saldırıları bitene kadar alanlarda olacaklarını belirtti.

KIEL

Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye saldırıları Almanya'nın Kiel şehrinde protesto edildi. Tren istasyonunda başlayan eyleme, Kiel Alevi Topluluğu, Kürdistan Solidarität, Anti Faşistler, Die Linke, AGIF, Kurdische Gemeinde Bakur, Basur, Rojhilat ve Rojava Partileri gibi birçok kurum katıldı. Sık sık "Katil Erdoğan" ve "Bijî berxwedana Rojava" sloganlarının atıldığı eylemde kitle işgal saldırıları bitene kadar alanlarda olacaklarını belirtti.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde Kürdistanlılar ve dostları kent merkezindeki düzenledikleri eylemle Türk devletinin saldırılarını kınadı. Lorenzkirsche önünde toplanan Kürdistanlılar ve dostları buradan Willy Brant meydanına kadar yürüdükten sonra oradan da NN ve NZ yayın kuruluşların binalarına kadar yürüdü. Türk devletinin işgal saldırılarıyla ilgili hazırlanan dosya NN ve NZ yayın kuruluşlarının yetkililerine sunuldu. Yürüyüş boyunca kitle sık sık, "Bijî berxwedana Rojava", "Terorist Türkiye" ve "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganları attı. Kitle buradan yürüyüşe geçerek merkezi ana cadde de oturma eylemine başladı. Eylem hala sürüyor.

STUTTGART

Rojava'da her geçen gün artan sivil katliamlarına ve kimyasal silah kullanımına karşı Stuttgart Kobanê (Schlossplatz) meydanında binlerce kişi yürüyüş yaptı. DTKM, MLKP, PARTİZAN, PYD, MLPD, Initiative Kurdistan kurumlarının da katıldığı eylemde konuşan MLPD Caroline Here, Erdoğan'ın mülteci şantajına Almanya'nın boyun eğmemesi ve Türkiye'ye bir daha silah vermemesi gerektiğini vurguladı. Cumartesi günü kardeşi Rojava’da şehit düşen aile de şehit fotosu ile yürüyüşün en önünde yer aldı.

FRIEDRİCHSHAFEN

Almanya'nın Friedrichshafen şehrinde Türk devletinin katliamları protesto edildi. Protesto eyleminde YPG-YPJ bayraklarının yasak olduğunu iddia eden polis ile kitle arasında gerginlik çıktı. YPG bayraklarına el konmasına izin vermeyen kitleye saldıran polisler 3 Kürt gencini gözaltına aldı. Gençler ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı.

MANNHEIM

Almanya'nın Mannheim kentinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Rojava'ya dönük ișgal saldırılarına karșı saat 18.00'da National Theatre Mannheim'den HBF'a kadar yürüyüş yaptı. "Bijî berxwedana Rojava", "Katil Erdoğan" ve "Kürdistan yeke, gelê Kürt yeke" sloganlarının atıldığı yürüyüşte çok sayıda bildiri de dağıtıldı.

FRANKFURT

Frankfurt Rojhilat komitesi öncülüğünde Türk devletinin işgal saldırılarına tepki göstermek için bir eylem düzenlendi. Saat 16.00'da Frankfurt Haupwache meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı eylemde, Avrupa devletlerinin sadece açıklama yapmakla yetindiklerine dikkat çekildi. Rojava'nın insanlık için direndiğine dikkat çekilen eylemde, Türk devletinin kimyasal silah kullandığı vurgulandı. Eylem "Bijî berxwedan Rojava" sloganları eşliğinde sona erdi.