GÜNCELLENİYOR

Kürdistanlılar Avrupa’nın birçok merkezinde eylemde

Türk devletinin Cizre, Reqa, Minbic, Şengal’den Efrîn’e giden konvoya saldırarak, çok sayıda kişiyi katletmesini ve yaralamasını protesto eden Kürdistanlılar, Avrupa’nın birçok merkezinde sokaklara çıktı. Eylemler yoğun katılımlarla devam ediyor…

Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları 34’ncü gününü geride bıraktı. YPJ ve YPG güçleri karşısında ilerlemeyen Türk ordusu hava saldırılarıyla sivilleri vuruyor. İşgalci Türk devletinin dün akşam saatlerinde Kuzey Suriye’nin birçok kenti ile Şengal’den Efrîn’e giden binlerce sivilin bulunduğu konvoya saldırması Kürtleri sokaklara döktü.

TJK-E ve KCKD-E’nin çağrısı üzerine başta Almanya, Danimarka, Fransa, Avusturya, Belçika, İsviçre olmak üzere çok sayıda ülke ve onlarca kentte Kürdistanlılar, sokaklara çıkarak, Türk devletinin saldırılarını protesto ediyor. Eylemler, devam yoğun katılımlarla devam ediyor…

ALMANYA

Almanya’nın Başkenti Berlin’nin Alexandarplatz’da toplanan yüzlerce Kürdistanlı, taşıdıkları pankart ve dövizlerle Türk devletinin Efrîn saldırısın protesto ederek, Erdoğan’ın işlediği insanlık suçundan dolayı yargılanması gerektiği vurgulandı. Almanya’daki eylemler, Hannover, Duisburg, Gissen olmak üzere birçok kentte devam ediyor.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de HBF’de bir sivil itaatsizlik eylemi düzenlendi.

Kürdistanlılar ve dostları gece yarısı HBF’de düzenledikleri eylem ile Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti.

Eylemde “üç maymun”u oynayan Avrupa devletlerinin kınandığı konuşmalar da yapıldı.

BIELEFELD

Almanya'nın Bielefeld kentinde de Kürdistanlıların, Türk devletinin soykırım saldırıları protesto ediliyor. Saat 23.00'da bir araya gelen kitlenin eylemi şu saatlerde devam ediyor.

MANNHEIM

Mannheim kentinde de Kürdistanlılar ve dostları gece saat 00:30'dan bu yana HBF önünde bir araya gelerek, Efrîn'de gerçekleştirilen sivil katliamını protesto etti.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde, işgalci Türk ordusunun Efrîn saldırıları Gewerbemuseum Platz’da gerçekleştirilen bir mitingle protesto edildi. Nürnberg Kültür Dairesinin ve Cinecitta Sinema Koplexi’nin önünde yapılan mitingi Nürnberg Barış Platformu düzenledi.

Mitinge katılan Kürdistanlılar ve dostları çok sayıda bildiri dağıttı. Eylem sık sık “Biji Efrîn, “kahrolsun Türk Devleti”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Gabriel sunuyor Erdoğan vuruyor” sloganları atıldı.

HANNOVER

Almanya'nın Hannover kentinde de Türk devletinin Efrîn'de sivillere yönelik düzenlediği soykırım saldırıları protesto edildi.

Kent merkezinde düzenlenen eylemde sık sık slogan atıldı.

FREİBURG

Efrîn'de sivil konvoya işgalci Türk ordusunun saldırısı Almanya'nın Freiburg kentinde de protesto edildi. Fraiburg'da yaşayan Kürdistanlılar gece yarısı Freiburg Belediyesi önünde toplanarak saldırıyı lanetleyen sloganlar attı.

FRANSA

Başkent Paris'te ise Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Efrîn'de direkt sivilleri hedefleyerek yaptığı saldırı Fransa parlamentosu önünde protesto etmek için toplandı. Eylem, slogan ve konuşmalarla devam ediyor.

İSVİÇRE

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde de Kürtler, Türk Konsolosluğu’n önüne kadar yürüyerek, burada protesto gösterisi düzenliyor. Sık sık “Katil Erdoğan” sloganları atan kitle, eylemini sürdürüyor. Basel'de Tren istasyonun Kürdistanlılar eylemlerini sürdürürken, Bern'de ise parlamento önünde eylem devam ediyor.

AARAU

İsviçre’nin Aarau kentinde de Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin dün gece düzenlediği katliam saldırılarını protesto etti. Aarau Merkez Tren İstasyonu önünde düzenlenen yürüyüş ile Kürdistanlılar tepkilerini dile getirdi.

BASEL

İsviçre'nin Basel kentinde de Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin sivillere yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etmek için alanlardaydı.

HBF önünde düzenlenen eyleme çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı.

AVUSTURYA

Türk devletinin saldırısının üzerine Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi kentte bulunan Kürdistanlıları parlamento önüne çağırdı. Parlamento önünde toplanan Kürdistanlılar "Katil Erdoğan" "Terörist Erdoğan" "Türk ordusu Kürdistan’dan defol" sloganları atıyor. Eylemler sürüyor.

BELÇİKA

Belçika’nın başkenti Brüksel’de ise NAV-BEL YJK-B öncülüğünde Kürdistanlılar ve dostları Bourse meydanında bir araya gelerek, Türk devletinin protesto ediyor.

Öte yandan Avrupa’nın onlarca kentinde bu saatte Kürtler ve dostlarının eylemi devam ediyor.

HOLLANDA

Hollanda’da ise Kürdistanlılar Amsterdam Havaalanı’nda sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da ise yüzlerce Kürdistanlı işgalci Türk devleti ve bağlı çeteci grupların Efrin'e yönelik katliam girişimini yürüyüş ile protesto etti.

Atina'da yaşayan Kürdistanlılar Efrin’e yönelik saldırıları protesto etmek için Navenda Çanda Kurdistan derneğinin çağrısıyla toplandı.

Akşam saatlerinde Navenda Çanda Kurdistan derneği önünde toplanan yaşlısından çocuğuna yüzlerce Kürdistanlı ve dostları Sytegna meydanına doğru yürüdü.

Buradan yürüyüşe geçen kitle, sık sık "Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan”, “Şehit namırın" sloganları attı.

PKK, KCK YPG, PYD bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan kitle, Syntagma meydanından parlamento önüne geçti. Kitle parlamento önünde sloganlar eşliğinde Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti.

Burada yapılan açıklamada, Efrin’e dönük saldırıların acilen durması gerektiğini, faşist Türk devletinin Efrin’de sivillere dönük eylemleriyle insanlık dışı olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtildi.

Yapılan saldırılar duruncaya kadar da alanlarda olunacağı mesajı verildi.