'Kürdistanlılar büyük bir coşku ve heyecanla festivale katılmalı'

Kürt Kültür Festivali’ne katılım çağrısında bulunan Kürdistan Yenilikçi Hareketi Başkanı Qasim, "Halkımızın büyük bir coşku ve heyecanla festivale katılmalarını bekliyoruz" dedi.

Almanya'da ilki 1992 yılında yapılan ve her yıl geleneksel olarak devam eden Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin 26'ncısı Cumartesi günü Almanya’nın NRW eyaletindeki Dinslaken kentinde yapılacak. "Barış ve demokrasi için Öcalan’a Özgürlük" ve "Efrîn'e sahip çık" sloganıyla düzenlenecek festivale Avrupa'nın bir çok şehrinden binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Kürt kültürünün sergileneceği festival bu yıl Efrîn Plarformu öncülüğünde yapılacak. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin önemine ve misyonuna dikkat çeken Kürdistan Yenilikçi Hareketi Başkanı ve Tertip Komitesi üyesi Dr. Rizgar Qasim, Avrupa’da yaşayan bütün Kürdistanlıları festivale davet etti. Festival hazırlıkları sürecinde Alman devletinin zorluk çıkardığını söyleyen Tertip Komitesi üyesi Dr. Rizgar Qasim, buna rağmen tüm hazırlıkların sona erdiğini ve festivalin gününde gerçekleşeceğini belirtti.

'ÇOK ÖNEMLİ VE HASSAS BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağır tecrit ve Türk devletinin Efrîn işgaline değinen Qasim, "Sayın Öcalan'a yönelik ağır tecridi, Efrîn işgalini ve Efrîn halkının yanında olduğumuzu tüm dünyaya duyurmak için festivalimizi "Barış ve demokrasi için Öcalan’a Özgürlük" ve "Efrîn'e sahip çık" şiarı ile düzenliyoruz. Ayrıca festivalde Türk devletinin Şengal saldırısı ve Güney Kürdista işgali de protesto edilecek" diye konuştu.

Festival öncesi resepsiyon ve panel düzenleneceğini kaydeden Qasim, Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılara Kürt Kültür Festivali'ne katılım çağrısında bulundu. Kürt halkı olarak çok önemli ve hassas bir süreçten geçtiklerini söyleyen Kürdistan Yenilikçi Hareketi Başkanı Dr. Rizgar Qasim, "Özellikle de Rojava'da çok hassas bir döneme girdik. Türk devletinin Efrîn işgali, Şengal, Güney ve Kuzey Kürdistan'a yönelik saldırıları da devam ediyor.

Avrupa'daki halkımız bütün bu saldırılara karşı festivale katılarak tepkisini ortaya koymalı. Bu anlamda halkımızın festivale katılması çok önemli. Cumartesi günü Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın diğer ülkelerinde yaşayan halkımızın büyük bir coşku ve heyecanla festivale katılmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.