Kürdistanlılar ve dostlarından BM’ye: Sessizlik katliama ortaklıktır

BM önünde süresiz eyleme başlayan Kürdistanlılar ve dostları, BM’yi Türk devletine karşı harekete geçmeye çağırıyor.

İsviçre’de yaşayan Kürdistanlı ve dostları, Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının Efrîn’e dönük saldırılarını ve buna karşı BM’nin yaşadığı sessizliği protesto etmek amacıyla BM önünde başlattıkları eylem devam ediyor. BM Güvenlik Konseyi’nin 11 gün önce aldığı 30 günlük ateşkes kararına rağmen Türk devletinin Efrîn’e saldırarak aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu sivillere yönelik yaptığı katliama dikkat çekilen eylemde, “BM ve uluslararası güçler Türk devletinin saldırılarına sessiz kalarak Efrîn’deki katliama ortak oluyor” mesajı veriliyor.

‘BM KATLİAMA ORTAK OLUYOR’

İsviçre’nin birçok kentinden gelen insanların katılımıyla gerçekleştirilen eylemde “Türkiye Kürtleri katlediyor, BM sessizliğini koruyor”, “Dün Kobanê bugün Efrîn, dün DAİŞ bugün Türk devleti”, “Türkiye katlediyor, Avrupa, NATO ve BM sessiz” pankartlarla açıldı. Efrîn’deki katliama dikkat çekmek amacıyla tabutlar hazırlanan eylemde yine Efrîn’e yönelik saldırılara sessiz kalarak ortak olan güçlere vurgu yapılıyor.

‘İŞGALCİ TÜRK DEVLETİ’

Sık sık “Katil Erdoğan”, “İşgalci Türk devleti”, “Türkiye katlediyor BM izliyor” sloganlarının atıldığı eylemde, BM ve uluslararası güçlerin acilen Türk devletine karşı harekete geçilmesi talep eliyor.

DERIK: DÜNYA KATLİAMA SESSİZ

Eylemde söz alan PYD Avrupa Temsilcisi Zozan Derik, “Efrîn’de 47 günden beridir tarihi bir direniş devam ediyor” diyerek konuşmasına başladı. Dünyanın Efrîn’deki direnişe karşı sessizliğini koruduğunu ifade eden Derik, “Tankla topla yapılan saldırılara rağmen direnişten geri adım atmıyoruz. Halkımız topraklarını bırakmıyor. Bu kadar büyük bir direniş yaşanırken Erdoğan’ın yaptığı vahşete karşı dünya sessizliğini koruyor. Çocuklar, gençler, kadınlar katlediliyor” dedi.

‘RUSYA KATLİAMIN ORTAĞI’

Efrîn’deki katliamın önemli sorumlularından birisinin de Rusya olduğunu dile getiren Derik, “Rusya Türkiye’ye hava sahasını açarak katledilen tüm sivillerin sorumlusu haline geliyor. Rojava’nın tüm kentlerinden Efrîn’e bir akış var. Efrîn direnişinin öncülüğünü kadınlar yapıyor. 8 Mart haftasında direnişi özgürlükle taçlandıracağız” diye ekledi.

‘EFRİN BİZİMDİR BİZİM KALACAK!’

Uluslararası güçlere ve BM’ye de seslenen Derik, şöyle devam etti: “Yüzlerini Efrîn’e dönsünler çocuk ve kadın katliamlarını nereye kadar görmezden geleceksiniz? Sessiz kalan herkes de Efrîn’de yaşanan katliamın sorumlusudur. Herkes iyi bilsin ki; Efrîn bizimdir bizim kalacak. Tüm dünyanın desteğini alarak Efrîn’e yönelik yapılan bütün saldırıları boşa çıkaracağız ama yaşanan her katliamdan başta BM olmak üzere bütün uluslararası güçleri sorumlu tutacağız.”

BM HAREKETE GEÇ!

Derik’in ardından İsviçre Efrîn’i Sahiplenme Platformu adına yapılan konuşmalarda Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarına dikkat çekilerek, BM ve uluslararası güçlere Türk devletine karşı harekete geçme çağrısı yapıldı.

BM önündeki Kürdistanlı ve dostlarının eylemi, Türk devleti ve BM aleyhine atılan sloganlar eşliğinde devam ediyor.