Kürdistanlıların yargılandığı dava görüldü

Almanya’nın Stuttgart kentinde 3’ü tutuklu 2’si tutuksuz 5 Kürdistanlı hakkında Alman Ceza Kanunu’nun 129 b maddesinden açılan davaya bu hafta da devam edildi.

Tutuklu Veysel S., Agit K., Özkan T. ve tutuksuz yargılanan Cihan A., Evrim A. hakkında açılan davanın duruşmaları 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde Stammheim Cezaevi’nde görüldü. Daha önceki duruşmalarda sanıklar hakkındaki telefon dinlemelerinin içerdiği dosya, davada yargılanan kişilere verilmişti.

Ancak korona nedeniyle özellikle tutuklu olan kişiler tercümanlarla bir araya gelemediği için dosya incelemedi. Avukatlar ise telefon dinlemelerin Almanca çevirisinin birebir değil yoruma dayalı olarak yapıldığına dikkat çekerek, buna itiraz etti. Olay günü dinlemelerinin ileri tarihte mahkemede dinlenmesine karar verildi.

Ayrıca Evrim A. ve Özkan T. ile ilgili 600 sayfalık telefon dinlemeleri de 2 yıllık yargılama ardından mahkemeye sunuldu. Avukatlar, iki kişi hakkındaki telefon dinlemelerinin neden bu kadar uzun süre bekletildiğini sorarak, “Bu uygulama doğru değil, sunulan belgelere itiraz edeceğiz” dedi.

Mahkemede dinlenen kriminal polis, PKK’nin Avrupa’daki örgütlenmesi hakkında bilgi vereceğini belirtti. Polis, Avrupa’da yasal olarak faaliyet gösteren birçok Kürt kurumunu ve basınını da PKK yapılanması içerisinde saydı. Mahkemeye 16-17 Temmuz tarihlerinde devam edilecek.

KAYNAK: YENİÖZGÜR POLİTİKA