Kürt gençlerinin Uzun Yürüyüş eylemi sürüyor

Uzun Yürüyüş eylemcileri tüm saldırı ve yasaklamalara karşı eylemlerini sürdürüyor. Eylemin 2. günü Essen'de HPG gerillası Baran Mawa anması ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için “Faşizme karşı başkaldır, Rêber Apo’yu özgürleştir” şiarı ile Kürt gençleri tarafından düzenlenen Uzun Yürüyüş, eylemi ikinci gününde Essen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

Alman polisinin faşizan tutumuna karşı eylemlerine devam etekte kararlı olduklarını söyleyen Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Öcalan'a bağlılıklarından asla taviz vermeyeceklerini belirtti. Dün Dortmund’da başlayan Uzun Yürüyüş bugün Essen’de ikinci gününde devam etti. Essen DKTM'de bir toplantı gerçekleştiren gençler, Alman polisinin saldırılarına karşı direnmekte kararlı olduklarını vurguladı.

HAKKARİ'DE ŞEHİT DÜŞEN BARAN MAWA ANILDI

Toplantıda yapılan tartışmalarda siyasi süreç ve Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecrit tartışıldı. Programın ikinci bölümünde ise, 7 Temmuz’da Hakkari’de şehit düşen gençlik komutanı ve eski Komalên Ciwan koordinasyonu Baran Mawa’nın (Ali Öncü) anması yapıldı. Sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Şehit namirin" sloganlarının atıldığı anmada Şehit Baran’ı tanıyan mücadele arkadaşları ve şehit yakınları birer konuşma yaptı.

Anmada kısa bir konuşma yapan Fırat B. şehit Baran'ın yaşamı ve mücadelesi ile örnek bir kişilik olduğu vurguladı. Efrîn direnişinde şehit düşen Navdar Serhat’ın babası İbrahim Özsular ise yaptığı konuşmada, Kürt gençlerinin büyük bir sorumluluk taşıdıklarını ve şehitlerin anılarına sonuna kadar bağlı kalacaklarını dile getirdi. Anma, Şehit Baran için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile son buldu. Anmanın ardından akşam saatlerinde gençler çeşitli etkinlikler düzenledi. Yarın 3. gününe girecek Uzun Yürüyüş eylemi Essen’den başlayacak yürüyüşle devam edecek.