Kürt Halk Önderi Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 432’nci haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, Darmstadt şehrinden gelen grupla devam ediyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önündeki Kürt Halk Önderi Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 432’nci haftasına girdi. Öcalan’ın özgürlüğüne kadar kararlılıkla sürdürülmesi amaçlanan nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Darmstadt şehrinden gelen Mehmet Çoban, Müslüm Kuş, Fevzi Özçelik ve Selim Oltan adlı Kürdistanlılar yürütüyor.

Grup adına açıklama yapan Mehmet Çoban, “Önderimiz belki fiziki olarak burada değil, ancak düşünceleri ve ideolojisi buradadır. 21 yıldır esir olan Önderimizin düşünceleri her yıl dünyada milyonlarca kişi tarafından benimseniyor. Ancak Önderimizi esir alan zihniyet bugün Kürt siyasetçileri esir almaya devam ediyor” diye konuştu.

Kürt halkının ideolojik anlamda başarılı ve haklı olduğunun altını çizen grup sözcüsü, “Tüm dünyada görülen bir gerçek var ki, korkaklar her zaman kaybeder” dedi.

Darmstadt grubu üyeleri, HDP’ye yönelik baskılara karşı direnişi selamlarken, Kürt halkının her türlü saldırı ve katliamlara karşı haklı mücadelesinin kazanacağına vurgu yaptılar.

Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için düzenlenen nöbet eylemi, 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı.