‘Kürt işverenler sürece sessiz kalamaz’

Strasbourg’da devam eden tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevini ziyaret eden Fransa Kürt İşverenler Birliği (UEFK) Başkanı Subaşı, Kürt işverenlerinin sürece sessiz kalmaması çağrısı yaptı.  

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde 17 Aralık’tan bu yana devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeki eylemcileri Kürt işverenleri de yalnız bırakmadı.

UEFK üyesi bir grup işveren tarafından yapılan ziyarette konuşan Mehmet Subaşı, “Kürt Özgürlük Mücadelesi 40 yıldır devam ediyor. Bu süreç içerisinde mücadelenin zor günlerinde bazı insanlar öncülük yaparak, özgürlük talebini haykırıyor” dedi.  

“İşverenler olarak bu sürece sessiz kalmamız, bu süreci destek vermememiz beklenilemez. Maddi, manevi ne ihtiyaç varsa destek sunuyoruz ve sunacağız” diyen Subaşı, açlık grevi eylemcilerinin kararlı bir şekilde direndiğini de dile getirdi.

Subaşı, her kesimin direnişe destek vermesi gerektiğini vurgularken, “Dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım; ekonomik ve sosyal düzeyimiz ne olursa olsun, yürütülen özgürlük mücadelesine ve açlık grevlerine sessiz kalmamız beklenilemez. Kürt halkının özgürlüğü için verilen bu mücadele hepimiz içindir. Ekonomik gücünüz ne olursa olsun, eğer ki bir ülkeniz yoksa, kimliğiniz yoksa ve sizi temsil edecek bir idari yapınız yoksa bir günde herşeyinizi kaybeder ve bir hiçe dönüşürsünüz” diye konuştu.

Kürt halkını direnişi sahiplenmeye çağıran Subaşı, “Dolayısıyla hangi şart ve konumda olursak olalım, bu mücadeleye destek olmak zorundayız. Tüm halkımızı, Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevi eylemlerini sahiplenmeye çağırıyorum” dedi.