Kürt kadınları Fransa, İsveç ve Almanya'da alanlara çıktı

Fransa’nın Rennes ve Bordeaux kentleri ile İsveç’in başkenti Stockholm ve Almanya’nın Mannheim kentinde Kürt kadın örgütlerinin öncülüğünde, özgürlük ve değişim sloganı ile eylemler düzenlendi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde “Özgürlük ve değişim için sen de ayağa kalk” hamlesi kapsamında, Grand Théatre meydanında bir eylem düzenlendi.

Kürt kadın hareketi öncülüğündeki eylemde, HDP’li belediyelerin gasp edilmesi ve Türk işgalciliği kınandı.

Eylemde sık sık Erdoğan ve Türk devleti aleyhine sloganlar atıldı ve bildiriler dağıtıldı

CDK-Bordeaux Eşbaşkanı yaptığı bir konuşmada, AKP-MHP faşizmini her yerde teşhir etmeye devam edeceklerini belirtirken, Avrupa’yı da Erdoğan’ın şantaj politikasına boyun eğmemeye çağırdı.

RENNES

Rennes kentinde Zin Kadın Derneği öncülüğünde Colombier Meydanı’ndan Rebublique Meydanı’na kadar bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte "Savaşa hayır Kürdistan'a barış" pankartı taşıyan kitle sık sık "Jin, jiyan, azadî", “Diktatör Erdoğan" ve "Kürdistan’a politik çözüm" sloganlarını attı. Eylem sırasında Türk devletinin kayyum darbesi ve işgal saldırılarını anlatan bildiriler dağıtıldı.

STOCKHOLM

Amara Kadın Meclisi, “Özgürlük ve değişim için sen de ayağa kalk” kampanyası kapsamında İsveç'in başkenti Stockholm'de bir eylem gerçekleştirdi. İl merkezindeki Odenplan Meydanı'nda gerçekleşen eylemde Amara Kürt Kadın Meclisi'nin basın açıklaması okundu.

Açıklamada Kürt Kadın Hareketi'nin Rojava devriminin yıldönümünde başlattığı hamlenin Rojava devriminin şahsında Kürt Halkının özgürlük mücadelesini bastırmak için Kürdistan'ı işgal etmek isteyen soykırımcı güçlere bir yanıt olduğu belirtildi.

Eylemde, Türk devletinin halkın iradesini hiçe sayarak gasp ettiği Amed, Mardin ve Van belediyelerini geri almak için Kürt halkı ve kadınlarının sonuna kadar direneceği belirtildi. Kürt kadınlarının trampet çaldıkları eylemde “Jin jiyan azadî” sloganı atıldı.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Kürt kadınları öncülüğünde belediye gasbı protesto edildi.

Wasserturm’da bir araya gelen eylemciler, irade gasbına karşı direniş mesajı verildi. Alanda yapılan bir açıklamada, "Ülkeyi uzaktan seyretmeye razı değiliz. Halkın iradesini yok sayan kayyum politikasına 'hayır' diyoruz" denildi.

Miting, "Değişim ve özgürlük için sen de ayağa kalk” çağrısı ile son buldu.