Kürt siyasetçiye Alman polisinden gözaltı şiddeti!

Almanya’nın Hannover kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin yöneticisi Abdullah Efe’nin evini polis bastı. Zorla karakola götürülen Efe polisin ‘adli suçlu’ muamelesine maruz kaldı.

Türkiye’de 24 Haziran günü yapılan seçimlerden sonra Erdoğan rejimiyle ilişkilerini geliştirmeye çalışan Alman devleti, Kürtlere yönelik saldırılarını artırdı. Dün Bielefeld kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne baskın yapan Alman polisi, Hannover’de de Kürt siyasetçi Abdullah Efe’nin baskın düzenledi.

Hannover’de Kürtlerin gerçekleştirdiği gösterilerde polis ve göstericilerle yaptığı arabuluculuk görevi sırasında polislere saldırdığı iddiasıyla karşı karşıya kalan Efe zorla karakola götürülmek istendi. Polisin şiddetine maruz kalan Efe, ANF’ye verdiği demeçte ‘adli suçlu’ muamelesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Karakolda parmak izinin alındığını ve fotoğrafının çektirilmesinden sonra polisin bu sefer de kendisini çıplak şekilde arama yapmaya çalıştığını, ancak buna karşı çıktığını söyleyen Efe “Daha önce polisin parmak izi verme ve fotoğraf çektirme talebi vardı, fakat avukatım buna itiraz etmişti. Avukatımın tatilde oluşunu fırsat bilen polis bu işlemi zorla yapmaya kalkıştı” diye konuştu.

‘POLİSİN İDDİALARININ İÇİ BOŞ’

Yıllardır Hannover’de bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin yönetici olduğunu hatırlatan Efe “Bu görevim yüzünden polislerin beni iyi tanımasına rağmen, beni kriminalize ederek zorla karakola götürmeye kalkıştılar. Ellerinde hiçbir mahkeme kararı olmadın sırf parmak izim alınacak diye bunu yaptılar. Daha sonra da serbest bıraktılar” dedi.

Kendisine yöneltilen suçlamaların da içinin boş olduğunu belirten Kürt siyasetçi Abdullah Efe, gösterilerde Kürt derneğinin yöneticisi olarak polise yardımcı olmaya çalışmasına rağmen “son iki yılda üç polisimizi yaraladın” suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Kürt siyasetçi, Alman devletinin fikir özgürlüğü, örgütlenme hakkı ve insan hakları gibi temel hakları ticari çıkarlar için ayaklar altına aldığını ifade etti.

Son günlerde Alman devletinin Kürt kurum ve siyasetçilerine yöneldiğine dikkat çeken Efe “Alman devleti bunları Erdoğan rejimiyle kurduğu ortaklık uğruna yapıyor. Bu durum Alman devleti tarafından aslında utanılacak bir durumdur” dedi. Efe devamla Alman devletine şu çağrıyı yaptı:

“Almanya kendisini bir seçim yapmaya zorlamalı, zalimden mi yoksa ezilenden yana olduğunu pratiği ile ortaya koymalı. Mevcut pratik diktatörden yana olduğunu gösteriyor. Ama demokrasi de hakikate varmada hiçbir zaman geç kalınmaz. 21.yüzyılda insanlığın geliştiği düzeye baktığımızda, zaman ve mekân kavramını da hesaba kattığınızda Kürtlere reva görülen bu baskı, günümüz şartlarında siyasi bir soykırımdan başka değildir.”

Konuyla ilgili haber: