Kürtler Avrupa’da onlarca kentte alanlara çıkıyor

Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e saldırıları ardından Kürtler ve dostları bu Cuma gününden itibaren onlarca Avrupa kentinde alanlara çıkıyor.

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Türk saldırılarına karşı eyleme çağırdı. Bu amaçla, en az 10 Avrupa ülkesinde, onlarca kentte protesto gösterileri öngörülüyor.

KÜRT HALKI HEDEFLENİYOR

KCDK-E ve TJK-E tarafından yapılan açıklamada, Perşembe akşamı düzenlenen hava saldırısında Maxmur ve Şengal’de sivillerin hedef alındığını hatırlatarak, “Kürt katliamını ve soykırımını hedefleyen işgalci Türk ordusunun Mahmur ve Şengal’e dönük gerçekleştirdiği saldırı Kürdistan halkı ve kazanımlarına topyekûn hedeflemektedir” dedi.

Açıklamada, “Diktatör Erdoğan yürüttüğü kirli savaş ve bu saldırılarla Kürdistan’da jenosit ve soykırım gerçekleştirmek, kadın özgürlükçü mücadele karşısında büyük yenilgi yaşayan maşaları olan DAİŞ ve diğer çetelere güç vermek ve yeniden Kürdistan, Ortadoğu ve dünya insanlığının başına bela etmek istemektedir” diye belirtildi.

“Bu kuralsız kirli savaş tüm dünyanın gözü önünde pervasızca gerçekleştirildiğinin” ifade edildiği açıklamada, şunlar dile getirildi:

“İmralı’da Kürt halk önderi sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecrit derinleştirilmekte, Kuzey Kürdistan’da siyasi soykırım, Türkiye’de tüm muhaliflere faşist baskılar pervasızlaştırılmaktadır. Tüm Kürdistan’da jenosit politikaları amansız bir şekilde sürdürülerek İmralı işkence sistemi Türkiye ve Kürdistan’da yayılarak hayata geçirilmektedir.”

EYLEMLERE KATILIM ÇAĞRISI

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“AKP-MHP faşist devleti top yükün savaş ve katliam politikaları ile özgürlük ve eşitliğe saldırmaktadır. Kurdukları saray imparatorluğu ve barbar çetelerinin çıkarlarını korumak için tüm kirli yöntemleri başvurarak devreye koymaktadır.

KCDK-E olarak tüm halkımızı seferber olmaya, Kobanê ruhuyla Rojava’yı, Şengal’i ve tüm Kürdistan’ı sahiplenmek için alanlara çıkmaya, işgalci Türk devletini teşhir ve protesto etmeye çağırıyoruz!

Sömürgeci Türk devletin Kürdistanı işgal saldırıları ve tecritti kırmak için Kürt halkı ve dostlarını eylemlerle dünya kamuoyu önünde işgalci TC’yi teşhir etmeye çağırıyoruz.”

KCDK-E ve TJK-E, “Tecritti Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Önderliği Özgürleştirelim” şiarı ve Rojava’ya, Sengal’e ve Maxmur’a dönük işgal saldırılarına karşı onlarca kentte öngörülen eylemlere kitlesel katılım çağrısında bulundu.

Açıklamada, “Yürüyüşlerde Reber Apo üzerindeki tecritti kırmak ve diktatör Erdoğan’ın Rojava saldırılarına karşı, Rojava’yı sahiplenme eylemleri 14-15-16 Aralık tarihleri arasında yapacaktır. KCDK-E ve TJK-E olarak tüm halkımıza ve dostlarımıza çağrımız aşağıdaki ülke ve şehirlerde yapılacak yürüyüşlere katılmalarıdır” denildi.

Eylem takvimi şöyle:

14 Aralık Cuma

İNGİLTERE

Londra

Adres: Manor House stn.

Tarih: 14 Aralık 2018 / Saat: 18:00

-

HOLLANDA

DEN HAAG

Adres: LAHEY ADALET DİVANI ÖNÜ (Carnegieplein )

Saat: 12:00

*

15 Aralık Cumartesi

ALMANYA

Köln

Adres: Köln HBF

Saat: 17:00

Saarbücken

Adres: Landwehrplaatz

Saat: 15:00

-

Frankfurt

Adres: Haupbanhof / Kaisersack

Saat: 14:00

Stuttgart

Adres: Rotebühlplatz

Saat: 15:00

-

Berlin

Adres: Platz der Republik ( Parlamento önü)

Saat: 14.00

-

Hamburg

Yer: HBf önu

Saat: 14.00

Darmstad

Adres: Luisenplatz

Saat: 14.00

-

BELÇİKA

ANTWERPEN

Adres: Sint-Jansplein, 2060 Antwerpen

Saat: 15:00 – 17:00 arası

-

AVUSTURYA

Viyana

Adres: Westbahnof

Saat: 13:00

-

İSVEÇ

Stockholm

Adres: Norabantorget

Saat: 15:00

-

YUNANİSTAN

Atina

Adres: Akademia Meydanı

Saat: 12.00

-

AVUSTURALYA

Sidny

Adres: 2 Romford Road King Park

Saat: 7 pm

*

16 Aralık Pazar

FRANSA

Paris

16 Aralık

Adres: Place République

Saat: 13.00

-

DANİMARKA

Kopenhagen

Adres: Kobenhavn merkez / Radhuspls meydanı

Tarih: 16 Aralık 2018

Saat: 12:00 – 18:00 arası