Kürtler CPT ve AİHM önünde toplanıyor

KCDK-E, 6-18 Kasım'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlenecek eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlenecek eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit uygulaması her türlü ahlaki ve hukuki sınırları aşmış bulunuyor" diye başlayan açıklamada, Öcalan'ın sağlığı ve yaşamından kaygılı olunduğu belirtildi.

KCDK-E, "Bu konuda sadece Türk devletini değil, tecrit sisteminde sorumluluğu bulunan Avrupa devletlerinin de sessizliğini, kayıtsızlığını ve bu durumu yok saymalarını reddediyoruz" diye ekledi.

'TECRİT İŞGALİ VE VAHŞETİ GETİRDİ'

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: "Sayın Öcalan’ın İmralı’da mutlak bir tecride tabi tutulmasıyla Kürt halkına yönelik saldırı ve katliamların artması birbirine bağlıdır. Tecrit ile birlikte Kürdistan’ın pek çok kentine yönelik imha saldırıları gerçekleştirilmiş, ağır silahlarla ülkemizin tarihi ve doğası tahrip edilmiş, gençlerimiz bodrumlarda yakılmış, analarımızın cansız bedenleri sokak ortalarında günlerce bekletilmiş, kadınlar katledilerek çırılçıplak teşhir edilmiş, çocuklarımızın küçük ölü bedenleri günlerce buzluklarda tutulmak zorunda kalmıştır. Tüm bu vahşet, savaş ve şiddet siyaseti tecrit ile birlikte yürütülerek gerçekleştirilmektedir. Aynı şekilde Efrîn’de etnik temizlik siyaseti yürütülmüş, bir kentin tarihi ve kültürel dokusu parçalanarak yıkımla, Türkleştirmeyle karşı karşıya bırakılmıştır. Türk devleti başlattığı tecritle halkımıza karşı her yerde düşmanca, saldırgan ve imhayı esas alan bir siyaset yürütmektedir."

CPT VE AİHM'E TEPKİ

İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) sessizliğine de tepki gösterilen açıklamada, Türk devletinin bu kurumların sessizliğinden güç aldığı vurgulandı.

ÖZGÜRLÜKTEN BAŞKA BİR ŞEY YETMEZ'

KCDK-E, şunları da ifade etti:

"Temel talebimiz, Önder Öcalan’ın özgürlüğüdür. Başka hiçbir şey, yaşanan haksızlığın, hukuksuzluğun ortadan kalkmasını sağlayamayacaktır. İmralı Sistemi lağvedilmeli ve Öcalan özgür olmalıdır. Öcalan’ın özgürlüğü, Kürt halkına karşı uygulanan ağır şiddet ve zulmün de son bulmasını sağlayacak; Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da barışçıl, demokratik ve özgürlükçü çözümü mümkün kılacaktır."

EYLEMLERE KATILIM ÇAĞRISI

KCDK-E, 6-18 Kasım'da Öcalan'ın özgürlüğü için eylemler düzenleneceğine dikkat çekerek, şu çağrıları yaptı:

"Avrupa’nın tüm demokratik kurumlarını, şahsiyetlerini Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapacağımız 6-18 Kasım süresince gerçekleştirilecek eylemlere destek vermeye ve aktif katılmaya çağırıyoruz. Halkımızı ve dostlarını da sürdürülen mücadeleyi yükseltmeye, Reber Öcalan özgür kalana kadar eylemleri kesintisiz sürdürmeye çağırıyoruz.

6-18 Kasım arasında Avrupa Konseyi, CPT ve AİHM önünde (Avenue de I`Europe 67000 Strasbourg) süresiz ve kesintisiz bir eylem süreci başlatılacaktır. Bu konuda herkes seferberlik ruhu ile çalışmalı, şimdiden Kürdistan halkının ve dostlarının katılımı için yoğun bir çalışma yapılmalıdır. Eylem her sabah saat 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecektir."