Kürtler Efrîn saldırılarına karşı meydanları bırakmıyor

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto eylemleri sürüyor.

Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok kentinde yapılan eylemlerle işgal saldırılarına öfke her gün artıyor.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Feqiyê Teyran Camisi öncülüğünde Canebire Meydanı’nda bir miting yapıldı. Cuma namazından sonra saat 15.00 sularında başlayan mitingde sık sık, “Efrîn yalnız değildir”; “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Kitle, “Efrîn direnişi, kadın devriminin direnişidir”, “Arin ve Avestaların ruhuyla özgür Kürdistan’a” yazılı pankartlar taşıdı.

Eylemde cami imamı tarafından yapılan konuşmada, “Bugün kim ki zalime karşı koymuyorsa, kim ki mazlumun yanında yer almıyorsa o zalimin ortağıdır. Bunlar hangi dinden olurlarsa olsunlar, Allah’ın yanındaki yerleri bellidir” dedi.

Eylem yarın yapılacak kitlesel eyleme katılım çağrısı ile sona erdi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları bugün de protesto edildi.

Fransa Efrîn'i Sahiplenme Platformu öncülüğünde düzenlenen eylem Fransa parlamentosu önünde yapılan çadır eylemi ile protesto edildi.

Yüzlerce bildirinin dağıtıldığı Efrîn'i Sahiplenme eyleminde yarın saat 14.00'de Gare de L’Est önünde Paris'te yapılacak eyleme yediden yetmişe herkesin katılması belirtildi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da ise eylemler kesintisiz bir şekilde sürüyor. Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin öncülüğünde yapılan mitinge çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Stephansdom meydanında yapılan eylemde, “Bebek katili Erdoğan” yazılı pankart ile işgal saldırılarında katledilen sivillerin fotoğrafları taşındı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde sık sık, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Katil Erdoğan”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı.

Yarın yapılacak eyleme katılım çağrısı ile eylem sona erdi.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da da Efrîn’e yönelik Türk devletinin işgal saldırıları protesto ediliyor.

Syntagma Parkında bir araya gelen Kürdistanlılar stant açtı.

Efrîn’de katledilen sivillerin fotoğrafları ile bayraklarla eylem devam etti. Bildiriler de eylem boyunca dağıtıldı.

SALZGITTER

Almanya’nın Salzgitter kentinde de Kürdistanlılar, Efrin’de yürütülen Çağın Direnişi’ni sahiplenmek için bir eylem düzenledi. YPG, YPJ ve YPD flamalarının taşındığı eylemde faşistlerin provokasyon girişimi de boşa çıkarıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Efrin direnişine daha güçlü katılım çağrısı yapıldı. Eylem “Bijî berxwedana Efrînê”, “Selefî Erdoğan Alman son teknoloji silahların senin sultanlık sarayını başına yakacaksın” sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Efrîn için eylem yapıldı. Schlossplatz’ta düzenlenen çadır eyleminde bildiriler okundu, dağıtıldı.

Kamuoyunun dikkatini çekmek için kana bulanmış beyaz kefenli cenazelerin tasvir edildiği eylemde konuşmalar yapıldı ve bildiriler dağıtıldı.

ESSEN

Almanya’nın Essen kentinde de Berivan Şengal Kadın Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu, Türk devletinin Efrîn’e yönelik yaptığı işgal saldırılarında NATO ve Almanya’nın verdiği silahlar ile katledilenlere ilişkin hazırlanan dosyayı CDU, SPD, Die Linke, Grune ve WRD Radyosu’na verildi.

LEVERKUSEN

Almanya’nın Leverkusen kentinde de Efrîn’e yönelik Türk devletinin işgal saldırıları bir eylemle protesto edildi. Leverkusen Nucan Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Sık sık, “Biji berxwedana Efrîne” “Yek e, yek e, yek e, gele Kurd yek e”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Alman panzerleri Kürdistan’dan defol” sloganları atıldı.

Eylemde bildiriler okundu ve dağıtıldı.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de binlerce kişinin katılımı ile Efrîn’e yönelik saldırıları protesto edildi.

Sık sık, “Biji berxwedana Efrîne”, “Efrîn ti neteneye”, “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin” sloganlarının atıldığı eylemde YPG, YPJ, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. Yürüyüşten sonra yapılan konuşmalarda Allan hükümetine, Türkiye’ye silah satmaması ve Alman Leopard panzerlerinin derhal çekilmesi gerektiği belirtildi.

Yürüyüş, zılgıt ve sloganlarla sona erdi.

ASCHAFFENBURG

Almanya’nın Aschaffenburg kentinde de Kürdistanlılar ve Almanlar Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Aschaffenburg ve Darmstadt çevresinde yaşayan yüzlerce kişinin katıldığı eylem akşam saatlerinde Markplas’ta gerçekleşti. “Çağın Direnişi Efrîn’in yanındayız” sloganlarının atıldığı eylemde kitle daha sonra yürüylüşe geçti. Sık sık, “Bıji berxedana Efrîne”, “Çocuk katili Erdoğan” sloganları atıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylem konuşmalar ardından sona erdi.

ULM

Almanya’nın Ulm kentinde de Efrîn’e yönelik Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Eylemde, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol” yazılı pankart ve dövizlerin taşındı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise eylem adresi, Brandenburger Tor meydanıydı. Saat 18.00’da toplanan 1500 kişi sömürgeci faşist Türk devletinin Efrîn’e düzenlediği barbarca saldırıları protesto etti.

Kitle Brandenburger Tor’dan Alexander Platz’a yürüdü. Yürüyüş boyunca “Hepimiz Efrîniz”, “Hepimiz Efrînliyiz”, “Çocuk katili Erdoğan”, “Kadın katili Erdoğan”, “Tüm işgalciler ve tankları Kürdistan’dan defolun”, “Jin, jiyan Azadi” ve “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Yürüyüş, yarın düzenlenecek eyleme katılım çağrısı ile sona erdi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de Efrîn’deki saldırılara dikkat çekmek amacıyla çadır eylemi yapılıyor. Kürdistanlılar ve dostları bugün iki eylem düzenledi. Alman silahlarıyla Kürtlerin katledildiğine dikkat çekilen eylemde, Alman halkına dayanışma ve hükümetine baskı yapma çağrısında bulunuldu.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde de Kürt çocukları Efrîn için eylem yaptı. Bottlerplatz‘da bir araya gelen Kürt çocuklar “Çocuk katili Erdoğan”, “Gururumuz YPG-YPJ”, “İşgalciler Efrîn‘den defolun” sloganları attı.

Yaşıtlarının katledilmiş bedenlerinin görüntülerini pankart ve afişlerde taşıyan çocuklar, dünya vicdanını harekete geçirmeye çalıştı. "Efrîn sahipsiz değil”, “Afrin‘in imdadına koşacak binler, milyonlar var. Çocuklar ölmesin, Kürt çocukları da yaşıtları gibi doyasıya yaşasın” mesajı verildi.

GELDERN

Almanya’nın Geldern kentinde ise Emmerich DKTM ve Kleve Halk Meclisi’nin çağrısı ile bir eylem düzenlendi. Geldern Markplatz’da düzenlenen eyleme yaklaşık 500 kişi katıldı.

YPG, YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı eylemde, “Katil Erdoğan, Efrin’ne elini çek” sloganları atıldı.

Mitingden sonra yürüyüşe geçen kitle, yol boyunca yapılan konuşmalarla Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırılarına dikkat çekti.

Eylemde sık sık “Efrîn yalnız değildir”, “Türkiye Rojava'dan defol”, “Katil Erdoğan, Kürdistan’dan defol”, “Terörist Erdoğan”, “Erdoğan ve DAİŞ aynıdır” sloganları atıldı.

CENEVRE

Cenevre’de yaşayan Kürdistanlıların eylem merkezi dün olduğu gibi bugünde Birlemiş Milletler (BM) önüydü. 13.00-16.00 saatleri arasında BM önünde kurulan çadır etrafında bir araya gelen Kürdistanlılar, “Afrin’de sivil katliam yapılıyor”, “Erdoğan çocukları öldürüyor” yazılı beyaz önlükler giyerek gerçekleştirdikleri eylemle Afrin’e yönelik işgal girişimine dikkat çekti. Yine eylem süresince yapılan dağıtılan bildirilerle Türk devletinin sivillere yönelik yaptığı katliama vurgu yapıldı.

ZUG

İsviçre’nin Zug kentinde yaşayan Kürdistanlılar ise merkez tren istasyonunda düzenledikleri bir eylemle Afrin direnişini selamladı. Türk devletinin Afrin’de gerçekleştirdiği sivil katliamın fotoğraflarını ve Türk devletini lanetleyen döviz ve pankartlarının taşındığı eylemde, sık sık “Yaşasın Afrin direnişi”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda ise uluslararası güçlerin sessizliği sert dille eleştirilirken, “Kürt halkı olarak alanlarda olmaya devam edeceğiz” mesajı verildi.

ST. GALLEN

St. Gallen’de yaşayan yüzlerce Kürdistanlı ise Barinplatz’da bir araya gelerek, Türk devletinin Afrin’e yönelik işgal girişimini protesto etti. Türk devleti aleyhine döviz ve pankartların taşındığı eylemde sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganları atılırken, söylenen marşlar ve hep bir ağızdan atılan “Yaşasın Afrin direnişi” sloganları ile direniş selamlandı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Kürt halkının direniş tarihini iyi bakılması gerektiği ifade edilerek, Türk devletinin Kürt gençlerinin direnişi karşısından yenilgiye uğrayacağına vurgu yapıldı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de bir eylem düzenlendi. Claraplatz'da toplanan yüzlerce Kürdistanli ve dostları Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Efrîn Platformu tarafından gerçekleşen eylemde bildiriler okundu.

Döviz ve YPG, YPJ, PKK bayraklarının taşındığı eylemde "Türkische Arme Raus Raus Efrîn”, “Türkische Arme Raus Raus Kurdistan”, “Gestrn Kobanê Heute Efrîn”, “Kinder mörder Erdoğan”, “Terörist Türkei ve Diktatör Erdoğan" sloganları atıldı.
Zılgıt ve alkışlarla devam eden eylem daha sonra sonlandı.