Kürtler, Kuzey Doğu Suriye için alanlarda

İsveç’in başkenti Stockhom, Avusturya’nın başkenti Viyana, Almanya’nın Münih, Dresden, Frankfurt ve Tübingen kentlerinde Kürdistanlılar ve dostları eylemlerle Türk devletine öfkesini dile getirdi.

STOCKHOLM

Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını protesto etmek için öğleden sonra Rusya Büyükelçiliği önünde eylem yapan Kürdistanlılar ve dostları, akşam saatlerinde il merkezindeki Sergelstorg Meydanı'ndaydı.

Türkiye'nin Rojava'yı işgal girişiminden sonra İsveçlilerin oluşturduğu “Eylem Grubu” adına konuşan Carolina Farraj, bölgelerini ve dünyayı büyük bir felaketten kurtarmak için verdikleri savaşında 10 bini aşkın savaşcısını kaybeten Kürt güçlerine yapılan saldırıları kınadıklarını söyledi.

ABD, Rusya ve AB ülkelerini Kürtlere sırtlarını dönmekle suçlayan Farraj, işgal sona erene kadar Kürtlerle birlikte meydanlarda olacaklarına vurgu yaptı.

ANF eylemcilerden bazılarına neden gösteriye katıldıkları sorusunu yöneltti.

Rojavalı Azad Hüseyin, Türk devletinin Rojava'ya yönelik bombalamaları ve sivilleri katletmesini protesto için gösteriye katıldığını söyledi. Türk devletinin YPG/YPJ'yi terörist olarak nitelemesine tepki gösteren Hüseyin, “Gerçek terörist Türk devleti ve Erdoğan'dır. Türkiye, Rojava'da Kürt halkını yok etmek istiyor” dedi.

Elindeki YPJ bayrağıyla gösteriye katılan Angelica Tung adındaki Rus kadın da Putin'in Türk devletiyle anlaşıp Rojava'ya saldırılmasına izin vermesinden utanç duyduğunu söyledi. Gösteriye Türk devletini protesto etmek için katıldığını söyleyen Tung, “Eylemi videoya kaydedip yakınlarıma göndereceğim. Onlar da bunu sosyal medyada yayacak ve Türkiye'nin katliamlarını teşhir edecek” şeklinde konuştu.

Bir saat süren eylem boyunca Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Türk devletinin soykırım ve işgal saldırıları protesto edildi. Rusya Konsolosluğuna yapılan yürüyüş binden fazla kişinin katılımı ile Devlet Operası önünde başladı.

“Rojava’yı savunun” yazılı pankart ile YPG, YPJ, bayrakları ile Öcalan posterleri taşıyan kitle sloganlar eşliğinde yürüdü.

Eyleme katılan Suriye Demokratik Meclisi eşbaşkanı Riyad Dirar, Rojava ve Kuzey Suriye’ye karşı yapılan işgal saldırılarının sadece Kürtlere karşı değil tüm bölge halklarına karşı yapıldığını belirtti.

Yürüyüş Rus konsolosluğu önünde sana erdi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de ABD Konsolosluğu önünde eylemyapıldı.

Eylem, Münih Yeşiller Parlamentosu Yeşiller milletvekili Gülseren Demirel organize etti. Bir dizi görüşme yaparak, Türk devletinin işgalci saldırılarını gündeme getireceklerini belirtti.

DRESDEN

Almanya’nın Dresden kentinde de işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Eylemde Almanya hükümetine ve başbakan Merkel’e faşist Erdoğan’a net tavır alması yönünde çağrıların yapıldı.

GENÇLERDEN SİLAH TANITIM FUARINDA PROTESTO

Öte yandan Dresden’de yaşayan Kürdistanlılar ve devrimciler, enternasyonalistler, Teknik Üniversite’de ‘Silah üretim ve Tanıtım Haftası’na karşı Kürt gençleri tarafından bir protesto etkinliği gerçekleştirildi.

YXK ve Ciwanên Şoreşger gençlerinin öncülük ettiği etkinlikte Teknik Üniversitenin önünde bilgilendirme standı açıldı.

Ardından da yürüyüş düzenledi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de HBF önünde başlayan eylem Frankfurt Messe’ye kadar devam etti. Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı eylemde YPG,YJP bayrakları, “Yaşasın Rojava direnişi” yazılı pankart taşındı.

Sık sık, “Katil Türkiye, işbirlikçi ABD”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji berxwedana YPG, YPJ” sloganları atan kitle dün başlayan Frankfurt Kitap Fuarı önünde de bir miting düzenledi. Eylemde yapılan konuşmalarda direniş ruhu ile her gün alanlarda olunması çağrısı yapıldı. Miting sloganlar eşliğinde sona erdi.

TÜBİNGEN

Almanya’nın Tübingen kentinde bulunan Neu Aula Eberhard Karls Üniversitesi’nde düzenlenen bir programa katılan Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türk devletinin işgal saldırıları nedeniyle protesto edildi. Steinmeier üniversiteye girişi sırasında protestoyla karşılaşırken, öğrenciler "Terörist Erdoğan", "Biji berxwedana Rojava", "Alman panzerleri Kürdistan’dan defol” sloganları attı.