Kürtler Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti

Almanya’nın Tübingen, Finlandiya’nın başkenti Helsinki, İngiltere’nin başkenti Londra ile Kıbrıs’ın Limassol kentinde Türk devletinin işgal saldırıları ve katliamları protesto edildi.

TÜBİNGEN

Almanya’nın Tübingen kentinde Türk devletinin saldırıları protesto edildi.Miting Reutlingen ve Tübingen’de faaliyet gösteren Women Defend Rojava ve DKTM Tübingen-Reutlingen’in ortak organizesiyle gerçekleştirildi.

Eylemde Kobanê’de şehit düşen üç kadını temsilin kefen giymiş kadınlar yere uzandı ve “Jin, Jiyan, Azadi” pankartı açıldı. Eylemde sık sık “Jin, Jiyan, Azadi”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganı atıldı.

HELSİNKİ

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Kent merkezinde yapılan eylemdeki konuşmalarda AKP hükümetinin tüm uluslararası hukuku çiğneyerek, Güney Kürdistan’da ölümlere yol açtığı belirtildi. Rojava’da DAİŞ’e karşı büyük bir mücadeleyle zafer kazanan kadınlara saldırıldığına da dikkat çekilen konuşmalarda Kuzey Kürdistan’da benzer saldırılar yapıldığı belirtildi.

Avrupa Birliği, ABD gibi ülkelerin yine kendi hukuklarını çiğneyerek, bu saldırılara sessiz kaldığı da vurgulanan konuşmalarda Fin hükümetinin de sattığı silahların Kürt halkına karşı kullanıldığı dile geldi.

Eylem boyunca "Katil Erdoğan Kürdistan’dan defol”, “Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “Çocuk ve kadın katili Erdoğan” sloganları atıldı.

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da da Türk devleti ve Avrupa’daki faşist saldırılar protesto edildi.

Demokratik Güç Birliği Britanya’nın öncülüğünde düzenlenen eylem Woodgreen bölgesinde yapıldı.

LİMASSOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Moloz Park’ta bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin saldırılarının tüm Kürtlere karşı olduğunu bundan hiçbir partinin muaf olmadığı vurgulandı.

Türk devletinin kadın düşmanlığı yaptığı anlayışının DAİŞ’ten farksız olduğu belirtildi.

Türk devletinin Kürtleri imha saldırıları başlattığı buna karşı Kürtlerinde birlik içinde bu saldırılara karşı mücadele etmeleri gerektiği vurgulandı. Eylem sloganlarla sona erdi.