Kürtlerin Türk devletine öfkesi dinmiyor

Almanya’nın Hamburg, Stuttgart, Herne, Saarbürcken, Hildesheim ve Wuppertal kentlerinde alanlara çıkan binlerce kişi Türk devletin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

HAMBURG

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye topraklarına karşı giriştiği soykırım saldırısı beşinci güne girerken diasporada yaşayan Kürdistanlıların ve dostlarının Hamburg’daki protestoları da sürüyor. Akşam saatlerinde Hamburg merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen kalabalık bir kitle Türk konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti. Sayıları 4000 bini bulan göstericiler sık sık "Katil Erdogan", “Terörist başı Erdogan”, “Yaşasın Rojava Direnişi” gibi sloganlar attılar.

Gösteride konuşan Hamburg Eyaleti Sol Parti milletvekili Martin Dolzer Kürt halkının mücadelesinin tüm insanlık mücadelesi olduğunu belirterek kendisine vicdan sahibiyim diyen herkesin bu soykırıma karşı çıkması gerektiğine dikkat çekti. Kadın hakları savunucusu yazar Anja Flach´ta savaşta en çok kadınların ve çocukların zarar gördüğünü ifade ederek belirterek Rojava’ya yönelik tüm saldırıların temelinde kadın eliyle örülen devrime bir saldırı olduğunu söyledi. Yürüyüş Türk konsolosluğu önünde atılan sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Türk devletine yönelik protesto gösterisi bugün de Almanya’nın Stuttgart kentindeki Kobanê (Schlossplatz) meydanında gerçekleşti. Burada toplanan binlerce kişi yürüyüş geçti. DTKM, MLKP, PARTİZAN, PYD, MLPD, Initiative Kurdistan gibi kuruluşların destek verdiği yürüyüşte kitle sık sık "Susma ortak olma, “Katil Erdoğan Rojava’dan defol”, “Jin Jiyan Azadi”, “Bîjî Serok Apo” ve “Rojava yalnız değil" sloganlarını attı. Göstericiler Stuttgart'ı en işlek caddelerinden birisinde geçerken sivil itaatsizlik eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Ardından kitle yeniden Kobanê meydanına doğru yürüdü ve burada gösterisini sonlandırdı.

HERNE 

Almanya'nın Herne kentinde bugün akşam saatlerinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin saldırıları karşısında direnen Rojava için kitlesel bir gösteri düzenledi. Kent merkezinde doğru yürüyüşe geçen kitleye yönelik Türk faşistleri provokasyon girişiminde bulundular. Evlerinden AKP-MHP yandaşı ırkçılar yürüyüş kortejine yumurta, terlik, ayakkabı atarken, bazı işyerlerinden de çay ve çay bardağı atıldı. Kitlenin sağduyusu ve görevliliklerin müdahalesiyle kargaşanın yaşanması önlendi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında süren yürüyüşün ardından kısa bir miting gerçekleşti.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde ise “Nehêle” eylem hamlesi çerçevesinde Kürt gençleri Türk devletinin saldırı ve katliamlarına dikkat çekmek için bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Tren yollarını ve caddeleri trafiğe kapan 100’ye yakın genç “Ülkemiz Alman silahlarıyla yok edilmeye devam ettikçe protestolarımız sürecek” diye konuştular. Tren istasyonunu uzun bir süre bloke ettikten sonra gençler Saarbrücken merkezinde bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

HİLDESHEİM

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve katliamlar Almanya’nın Hildesheim kentinde protesto edildi. Tren garın önünde toplanan Kürdistanlılar ve dostları buradan kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş şehrin tarihi meydanı “Am Markt”a kadar sürdü. Sık sık “Biji berxwedana Rojava”, “Biji YPG” ve “Terörist Erdoğan” sloganlarının atıldı yürüyüşte Türk devletinin yaptığı sivil katliamlara ilişkin hazırlanan bildiri okundu. Yürüyüşe kalabalık bir Alman kitlesinin de destek vermesi dikkat çekti.

WUPPERTAL

Almanya'nın Wuppertal kentinde yaşayan Kürdistanlılar da Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını protesto etti. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde sık sık, "Faşist Erdoğan" ve "Bijî Kürdistan" sloganları atıldı.