Kürt gençleri yarın alanlara çıkıyor

Kürt Gençlik Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün haykırmak amacıyla yarın Fransa’nın başkenti Paris, Almanya’nın Düsseldorf ve İsviçre’nin Zürih kentlerinde alanlara çıkıyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN), “Cenga Azadiyê Serbixin” hamlesi çerçevesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın başkenti Paris, Almanya’nın Düsseldorf ve İsviçre’nin Zürih kentlerinde alanlara çıkacağını duyurdu.

Ortak bir açıklama yayınlayan TCŞ ve TekoJIN koordinasyonları, Abdullah Öcalan’dan yaklaşık 28 aydır haber alınamadığına dikkat çekerek, “Kürt gençlerin Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünden birebir sorumludur” dedi ve eylemlere güçlü katılmaya çağırdı.

Açıklamada, “Bizler Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gençler olarak tarihi sorumlulukla hareket ederek bu süreci Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlandığı bir süreç olarak ele almak durumundayız. Bu temelde her bir genci örgütleyip eyleme geçirmek olmazsa olmaz görevimizdir” denildi.

‘DİRENİŞ ÇİZGİSİNİ BÜYÜTEREK ÖZGÜRLÜĞÜ ELDE EDECEĞİZ’

Açıklama şöyle:

“25 Mart 2021 tarihinden bu yana Önderliğimizden hiçbir şekilde haber alınamıyor. Avukatlar, aile ve vasilerin ısrarlı başvuruları sonuçsuz kalıyor. Özellikle faşist şef Erdoğan rejimi, Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Kurdistan’ın bir çok yerinde gerçekleştirdiği saldırılar sonuçsuz ve yenilgiyle sonuçlanınca, bu hırs ve öfkeyle Önderliğimize dönük tecridi daha da ağırlaştırıyor. Bu saldırılara rağmen İmralı’da Önderliğimizin gösterdiği insan üstü direniş bizlere ilham kaynağı olmakta, temel mücadele çizgimizi belirlemektedir. Nitekim NATO başta olmak üzere Avrupa’da özgürlük önündeki engel olan kurum ve kuruluşlar, Önder Apo’nun çığır açan düşüncelerinden korkmuş dünyanın hiçbir yerinde olmayan hukuksuz ve işkenceye dayalı uygulamaları Önderliğimize reva görmeye çalışmıştır. Nasıl ki Önderliğimizin İmralı’da gösterdiği görkemli direniş uluslararası komployu boşa çıkardıysa, gelişen bu hukuksuz şeyleri de Önderliğimizin ortaya koyduğu direniş çizgisi belirleyecektir. Bu direniş çizgisine sahip olmak kuşkusuz mücadele boyutunu büyütmekle olacaktır. 

‘BİR DAKİKA BİLE ÖNDER APO’SUZ YAŞAMAMALIYIZ’

Bizler Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gençler olarak tarihi sorumlulukla hareket ederek bu süreci Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlandığı bir süreç olarak ele almak durumundayız. Bu temelde her bir genci örgütleyip eyleme geçirmek olmazsa olmaz görevimizdir. Son süreçte gerçekleşen halk eylemlilikleri, Özgürlük Gerillalarının gerçekleştirmiş olduğu direnişle bütünleşerek Önderlik etrafında görkemli bir direnişi ortaya çıkarmıştır. Bu direniş etrafında kenetlenmek, bu tecridi yıkacak politikalar geliştirmek, bununla birlikte mücadele tarzında zaferi yaratacak sonuçlar geliştirmek bizler açısından elzem olan konulardan bir tanesidir. Gençlik Hareketi’nin Avrupa’da ortaya koyacağı eylemlilikler ve buna denk düşecek örgütlenme hamlelerinin gelişmesi, mutlaka Önderlik etrafında sarılıp sarmalanan zincirleri koparacak, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kavuşmasını sağlayacaktır. Bu noktada Önder Apo’yu doğru anlamalı, onu iyi okumalı ve bir dakika bile Önder Apo’suz yaşamamalıyız. 

‘İMRALI SİSTEMİNİ YIKMAK VE ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLAMAK EN TEMEL GÖREVİMİZDİR’

Önder Apo mutlak tecride rağmen İmralı duvarlarını yıktı, aştı ve özgürlükçü insanlığa  paradigmasını sundu. Bundan hareketle ‘İmralı savaşın merkezidir’ sözü çok iyi anlaşılmalıdır. Önder Apo, bugün hegemonik kapitalist güçlerin yüreğine korku salmaktadır. 25 yıl önce bu yüzden Önder Apo’ya kumpas kurdular. Bu yüzden tecrit koşullarını ağırlaştırarak devam ettirmeye çalıştılar. Önder Apo bizim için her şeydir ve bu temelde en önemli görev ve sorumluluğumuz İmralı sistemini yıkmak ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmektir. Bu çerçevede 29 Temmuz’da eylemlilik hamlesini başlatıyor, Avrupa’da başta Almanya, Fransa ve İsviçre’de bulunan gençler olmak üzere her bir genci büyük bir sorumlulukla kimliğine, Önderliğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Her bir sokağı ve mahalleyi 29 Temmuz’da Önder Apo’nun özgürlüğü için alanlarda  yaşamı durdurmaya çağırıyoruz.”

Gençlik Hareketi’nin 29 Temmuz (yarın) gerçekleştireceği eylemlerin adres ve saatleri şöyle:

ALMANYA

Adres: DGB Haus önü, Düsseldorf

Saat: 12.00

FRANSA

Adres: République Meydanı, Paris

Saat: 17.00

Adres: Canebière Meydanı, Marsilya

Saat:19.00

İSVİÇRE

Adres: Helvetiaplatz, 8004 Zürich

Saat: 13.00