Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a iki yeni görüş yasağı verildi!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan' a 6 aylık görüş ve 3 aylık aile görüş yasağı verildiği ortaya çıktı.

MA'nın haberine göre, Asrın Hukuk Bürosu avukatları, İmralı'da ağır tecrit koşulları altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile tutsaklar Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile "derhal görüşme" talebiyle 22 Kasım’da Bursa İnfaz Hakimliği'ne başvuru yaptı. Avukatlar, Abdullah Öcalan ve diğer 3 müvekkillerinden 8 aydır haber alamadıkları, yaşam ve sağlık durumları, tutulma koşulları, hukuki durumlar ve salgın gibi diğer tedbirlere dair hiçbir bilgiye sahip olmadıklarına dikkat çekti. Avukatlar, mahkemeden "haber alamama haline son verilmesi" ve müvekkilleriyle fiziki temas sağlanması talebinde bulundu.

Avukatların başvurusunun reddedilmesiyle, Abdullah Öcalan hakkında iki yeni görüş yasağı verildiği ortaya çıktı. Avukat görüş başvurusunu reddeden Bursa İnfaz Hakimliği, Abdullah Öcalan hakkında açılan disiplin soruşturması sonucunda 12 Ekim’de verilen 6 aylık görüş yasağını gerekçe gösterdi.

Hakimlik, aile görüşüne dair verdiği ret kararında ise İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün Disiplin Kurulu Başkanlığı'nın 18 Ağustos tarihli 3 ay süreyle “Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakılma” kararını gerekçe olarak sundu.  
Hakimlik, kararında 6 aylık avukat ve 3 aylık aile görüşünü yasaklayan disiplin soruşturmaları ve verilen cezalara dair gerekçeye yer vermedi.