Kurum temsilcileri Strasbourg’da Öcalan için açlık grevinde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin CPT’nin acilen sorumluluğunu yerine getirmesi amacıyla Strasbourg’daki 5 günlük açlık grevi bugün başlıyor.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E)’nin çağrısıyla tüm Avrupa ülkelerinden kurum temsilcileri, siyasetçiler, belediye başkanları, aydınlar, sanatçılar ve Avrupalı dost kurumların temsilcilerinin katıldığı açlık grevi başladı.

Açlık grevi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yıllar süren tecrit işkencesine karşı sessiz kalan İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) harekete geçmesi için düzenleniyor.

Saat 11.00 itibariyle CPT ile Avrupa Konseyi (AK) binalarının olduğu alanda toplanan açlık grevcileri adına KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç kısa bir açıklama yaptı. Katılımcıları tek tek selamlayan Koç, Avrupa’daki Kürt kurumlarının yanı sıra Türkiyeli çok sayıda kurum, dernek ve federasyon ile partinin eylemde olduğunu söyledi. Aralarında Şengê Kahraman ve Ekrem Yavuz olmak üzere şehit aileleri de açlık grevine katılıyor.

Açlık grevinde, aralarında Cizre olmak üzere AKP’nin hukuksuzca görevden aldığı belediyelerin eşbaşkanlarının yanı sıra HDP milletvekilleri Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız’ın bulunduğu onlarca temsilci bulunuyor. Yeşil Sol Parti ile Süryani halkının temsilcileri de açlık grevinde yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta CPT’den yapılan açıklamada, bu ayın başında bir heyetin Türkiye’ye gittiği ancak Öcalan’la görüşmediği duyurulmuştu. Heyetin, Öcalan’ın durumunu Türk bakanlar ve bakanlık yetkilileriyle görüştüğü iddia edilmiş ancak Türk tarafından verilen cevaplara ilişkin herhangi bir bilgi verilmemişti.