Leopard önünde 'Efrîn' protestosu

Alman Leopard motor üreten firma önünde Efrîn'deki işgalci saldırılar protesto edildi.

Almanya’ nın Bodensee bölgesinin Friedrichshafen kentinde, 'Keine Waffen von Bodensee' (Bodensee'de Silahlara Hayır Derneği), Die Linke ve Mesopotamisches Kultur Zentrum'un ortak düzenlediği bir miting yapıldı. 

Alman yapımı Leopard panzerlerinin Türk devleti tarafından Efrîn'de sivillerin de katledildiği saldırılarda kullanılması üzerine organize edilen eylem, Leopard panzerlere motor üreten MTU GmbH firmasının önünde düzenlendi.

Eylemde 'Efrîn'de savaşa hayır', 'Panzerlerin Kürt bölgesinde ne işi var', 'Kürtlere karşı yapılan sivil katliama ortak olma' yazılı pankartların taşındığı eyleme Almanlar da ilgi gösterdi.

PROF. GROTTIAN: KÜRTLERİ HEDEF ALAN SAVAŞA KARŞIYIZ

Berlin'den eyleme katılan Siyaset Bilimci, Prof. Dr. Peter Grottian, "Kürtleri katletmeye hayır. Kürtleri katlederek insanlık suçuna ortak olmak istemiyoruz. Başbakan Merkel, neden kritik bölgelere yapılan silah satışlarına karşı çıkmıyor? Biz sonuna kadar Efrîn'deki Kürt karşıtı savaşa karşıyız. Bunun için de MTU firması Türkiye’ye panzer satmasın. MTU firması kapansın. Kapatalım ki savaşları destekleyen politikalarımız son bulsun" dedi.

HAYD: BU SUÇA ORTAK OLMAYIN

Die Linke’den Cludia Hayd ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sonuna kadar Efrîn'de direnen Kürt halkının yanındayız. Bu yüzden Türkiye’ye silah satışını durdurun. MTU firma yetkilileri size sesleniyorum! Burada çalışan işçi kardeşlerime sesleniyorum! Ürettiğiniz panzer motorlarıyla insanlar öldürülüyor, bu suça ortak olmayın. Sayın Merkel´in politikasına hayır, diyoruz. Silah satışına hayır! Bodensee silah cenneti olmasın!"