'Leyla Güven'in mücadelesi, bizim mücadelemizdir'

Strasbourg'da kentinde 35 gündür açlık grevi eyleminde olan Kürdistanlıları, Fransız seçilmişler ziyaret etti. Ziyarette konuşan Catherine Lefief, bir kadın, bir anne ve bir seçilmiş olarak Leyla Güven'in mücadelesinin kendi mücadeleleri olduğunu söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrite karşı Leyla Güven'in başlatmış olduğu açlık grevi 74’üncü günü geride bırakırken, Fransa'nın Strasbourg kentinde başlayan açlık grevi 35. gününde.

Strasbourg’da 35 gündür açlık grevi eyleminde olan direnişçileri, Paris ve banliyölerinden Vitry S/Seine Belediye Meclis üyesi Fabienne Lefebvre, CHOISY Le Roi belediyesi adına Laurent Ziegelmeyer, Champigny sur Marne belediyesi adına Sergine LEFIEF, Paris 14 Belediyesi adına Catherine LEFIEF ziyaret etti.

Açlık grevi eylemcilerini selamlayan Fransız konuklar, direnişlerinin yanında olduklarını dile getirdiler.

LEFEBVRE: ÖCALAN BARIŞIN ANAHTARIDIR

Ziyarette söz alan Fabienne Lefebvre, Öcalan'ın barışın anahtarı olduğunu söyleyerek, her zaman Kütlerle dayanışma halinde olacaklarını belirtti.

PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkması için de mücadele ettiklerini belirten Lefebvre, Kürt halkının mücadelesinin tüm insanlık için önemli olduğunu vurguladı. Rojava Devriminde kendilerini gördüklerini söyleyen Lefebvre, Öcalan'ın özgürleşmesinin halkların özgürleşmesi olduğunu dile getirerek, Leyla güven ve açlık grevi gündeminin yaygınlaşması, kamuoyu gündemine gelmesi için çalışacakları ifade etti.

Laurent Ziegelmeyer de, açlık grevi direnişini selamlayarak, bu direnişin faşizme karşı bir direniş olduğunu ve kendilerini de bu direnişin içinde gördüklerini dile getirdi. Bizler için Kürtler sorun değil, Ortadoğu'ya çözüm ve barış getirecek alternatif bir projedir diyen Ziegelmeyer, Kürtlerin kavgasını kendi kavgası olarak gördüğünü sözlerine ekledi. Öcalan'ın özgürleşmesiyle Kürt halkına ve Rojava halkına barış geleceğine inandığını söyleyen Ziegelmeyer, önceki gün 12 Ocak'ta yapılan Paris katliamı anmasına 15 bin kişinin katıldığını ancak Fransız basınının bu eylemi görmediğini söyledi. Avrupa basınının açlık grevine karşı sessizliğini Öcalan'a uygulanan komplonun bir devamı olduğunu belirten Ziegelmeyer, her daim Kürt halkıyla omuz omuza mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Catherine Lefief, bir kadın, bir anne ve bir seçilmiş olarak Leyla Güven'in mücadelesinin kendi mücadeleleri olduğunu, tüm kadınların mücadelesi olduğunu söyleyerek eylemcileri selamladı.