Limasol’da 18 Mayıs şehitleri ve HPG'li Setkar anıldı

Kıbrıs'ın Limasol kentinde Dörtler ve 26 Mayıs 2019’da şehit düşen HPG gerillası Xemgin Setkar (Abdullah Temel) anıldı.

Kıbrıs'ın Limasol ketinde, Demokratik Kürt Halk Meclisi tarafından Thefiolos Kürt Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte 18 Mayıs 1982’de Amed Cezaevi’nde yaşanan işkenceye karşı bedenini ateşe veren Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Mahmut Zengin ve Eşref Anyık ile 26 Mayıs 2019’da şehit düşen HPG gerillası Abdullah Temel (Xemgin Setkar) şahsında Mayıs Ayı Şehitleri anıldı.

Fiziksel mesafe kurallarına uyularak yapılan anma etkinliğine çok sayıda kişi ile HPG’li Setkar’ın yakınları katıldı.

'BİR GRUPTAN MİLYONLARA...'

Şehit Aileleri Komisyonu üyesi ve Xemgin Setkar’ın ailesi adına bir konuşma yapan Fatma Jirki, şehitlerin bağlılıkları, inançları, fedakârlıklarına değinerek, Türk devlet faşizmine karşı direnişin zafere kadar süreceğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın önderliğinde Kürt halkının Kürdistan’da özgürlüğe yürüdüğünü vurgulayan Temel, Kürt Özgürlük Hareketi’nin bir grupken nasıl milyonların iradesine dönüştüğüne vurgu yaptı.

Etkinlikte 7 Mayıs 2020’de yaşamını yitiren Gaffar Yılmaz, Zeynel Alakuş ve Zeynel Gözübüyük adlı HPG gerillaları da anılırken, Gözübüyük’ün ailesi adına Yılmaz Çelik de bir konuşma yaptı.

Çelik, hiçbir zaman şehitlerin hakkını ödeyemeyeceklerini ifade ederek, “Biz onların anılarını yaşatacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Yolumuzu aydınlatan şehitlerimiz Kürt halkının özgürlüğü için büyük bir onurlu direniş ve miras bıraktılar. Bu faşist ve işgalci Türk devletine karşı özgürlük mücadelesini yükselteceğiz. Bir kez daha şehitlerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz” dedi.

Şehitler için yazılan mektuplar ve şiirlerin okunduğu anma etkinliği, sinevizyon gösteriminin ardından alkış ve sloganlarla son buldu.