Limasol'daki Kürtler KCK'nin başlattığı hamleyi selamladı

Kıbrıs'ın Limasol kentinde yaşayan Kürtler, KCK'nin 12 Eylül'de başlattığı Tecride, Faşizme, İşgale son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesini bir eylemle selamladı.

Limasol'da Cumartesi akşamı düzenlenen eylem, kadınlar ve gençler öncülüğünde gerçekleşti.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi Meclisi Eş Başkanı Fatma Doğan, eylemciler adına basın açıklamasını okudu.

AKP-MHP iktidarının Kürtlere yönelik saldırılarına dikkat çeken Doğan, Türk devletinin Kürtleri soykırıma uğratmak istediğini kaydetti.

Doğan, "Bu insanlık düşmanı ve çağdışı amaçlarını gerçekleştirmek için, Kürdistan’ın dört parçasında ve tüm dünyada, sınır tanımayan, kanun tanımayan saldırılarını sürdürmektedir. Kuşkusuz bu cesareti ve gücü, devletlerarası gericilikten ve Kürdistan’daki işbirlikçilerinden almaktadır" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi de hatırlatan Doğan, Türk devletinin saldırılarını sonlandırmak, İmralı tecridini tümden ortadan kaldırmak, özgürlük, barış ve demokrasiyi gerçekleştirmek için KCK'nin bir hamle başlattığını belirtti.

KCK'nin başlattığı atılımı ve çağrıyı doğru bulduklarını belirten Doğan, "Bizler de artık 'Tecride ve Faşizme ve İşgale Son, Zaman Özgürlüğü Gerçekleştirme Zamanıdır' şiarıyla bütün eylemlere katılacağız" dedi.