Linde: Türkiye’nin saldırıları DAİŞ’e yarıyor

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarının DAİŞ çetelerine yaradığını söyledi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Avrupa Birliği ve İsveç’in, Kuzey-Doğu Suriye’nin işgaline Türk devletiyle birlikte katılan gruplara destek verdiği iddialarının gerçekleri yansıtmadığını söyledi.
İsveç hükümetinin, Türk devletinin saldırılarını defalarca kınadığını hatırlatan Linde, “Bu uluslararası hukuka aykırı, DAİŞ’e yarıyor ve sadece Kürtler için değil, bölgede yaşayan diğer azınlıklar; Asuri-Süryani ve Êzidîler için de büyük insanlık acılarına yol açıyor. Bu kınama doğal olarak Türkiye’nin denetiminde çatışan Özgür Suriye Ordusu’nun da  yer aldığı silahlı grupları kapsıyor” dedi.

'SİYASİ ÇÖZÜM ŞART'

Bakan, 8 yıl süren çatışmalardan sonra Suriye ve bölgenin yeni çatışmalara değil, barış ve istikrara ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Barışa giden tek yol, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararlarına uygun, Birleşmiş Milletler’in öncülük edeceği siyasi bir çözümdür”  şeklinde konuştu.

'KÜRT YÖNETİCİLERLE YAKIN İLİŞKİDEYİZ'

Türk devletinin saldırılarının başlamasından önce DAİŞ çetelerinin kaçabileceği uyarısında bulunduklarını hatırlatan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, "Bundan dolayı Kürt yöneticilerle yakın ilişki içindeyiz, kampta çalışma yürüten örgütlerle sürekli olarak konuşuyoruz” dedi.