Londra'da Kürt gençlerinden 'Bi hev re serhildan' eylemi

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya gelen Kürt gençleri, TCŞ ve TEKO-JIN’in ilan ettiği “Bi hev re serhildan” (Birlikte başkaldırı) hamlesini bir eylemle selamladı.

Bir grup Kürt genci, PKK'nin Türk devletine ilk kurşunu sıktığı 15 Ağustos Devrimci Atılımının 36.yıldönümünde İngiltere’nin başkenti Londra’da bir yürüyüş düzenledi.

15 Ağustos akşam saatlerinde bir araya gelen gençler, Londra’nın en kalabalık caddelerinden olan Haringey caddesinde yürüyüşe başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanısıra KCK ve YPG flamalarıyla yolu trafiğe kapatarak yürüyen gençler, İngilizce ve Kürtçe sloganlarla 15 Ağustos Devrimci Atılımını kutlarken, Türk sömürgeciliği ve faşizmini protesto etti.

Renkli dumanların da kullanıldığı yürüyüş sırasında, cadde üzerindeki kişiler ve araçlar da alkış ve kornalarıyla gençlere destek verdi.

Yaklaşık yarım saat süren yürüyüş, Wodgren tren istasyonu önünde kısa bir miting ile son buldu.

TCŞ aktivisti Munzur Dersim yaptığı açıklamada, gençlik olarak öncülük ruhuna yeniden sahip çıkacaklarını ve bulundukları tüm alanlarda mücadele ederek faşist düşmanı yeneceklerini belirtti.

"Bi hev re serhildan" hamlesine de değinen Dersim, tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri hamle etrafında birleşmeye ve faşizmi yıkmaya çağırdı.

Ayrıca Londra'da yaşayan bir grup Kürt genci “Bi Hev Re Serhildan” hamlesine katıldıklarını duyurdu.