Londra’da PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

Londra’da yüzlerce kişinin katılımıyla PKK’nin 41. kuruluş yıl dönümü görkemli bir etkinlik ile kutlandı.

Londra Kürt Halk Meclisi’nin organizesi ile 27 Kasım 1978’de kurulan PKK’nin 41. kuruluş yıl dönümü  görkemli bir etkinlik ile kutlandı. Kutlamaya yüzlerce kişi katılırken, sık sık “Bijî PKK” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldı. Salon PKK, PAJK ve YPG bayrakları ile süslendi. PKK’nin kuruluşun anlatıldığı bir slayt gösterisi ile başlayan etkinlikte şiirler okundu. Etkinlikte ilk olarak Hozan Şewder sahne aldı.

'BİR HALKIN KADERİ DEĞİŞTİ'

Londra Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Nejla Ari, iradesi kırılmış, sindirilmiş, korkutulmuş, köleleştirilmiş, vahşi asimilasyon politikaları ile zihni ve kişiliği dumura uğratılmış bir halkın kaderinin 27 Kasım günü değiştiğini söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı selamlayan Ari, şunları söyledi:

"27 Kasım 1978 sadece bir tarih değildi. Bir halkın yeniden doğuşunun tarihiydi. Dirilişin ve özgürlüğün bayramı doğuyordu. Halkımızı ulusal yok oluştan var oluşa, kölelikten özgürlüğe kavuşturan Apocu grubun 1973 yılında tarih sahnesine çıkması ve 1978 yılında partileşmesi gerçekleşmiştir. Bugün Kürtlerin Diriliş Bayramıdır. Böyle büyük bir Özgürlük Mücadelesini başlatan ve bugünlere getiren Önder Apo'yu saygıyla selamlıyor, tüm değerlerimizi yaratmada borçlu olduğumuz yirmi bine yakın PKK kadrosu ve bir o kadar da halktan olan kırk bine yakın şehidimizi minnetle anıyoruz. PKK'nin tarihi, şehitlerin anısının ve özlemlerinin mücadeleyi yükseltme gerekçesi yapıldığı bir tarihtir.

‘TÜM İNSANLIĞIN PARTİSİDİR’

Bugün Kürdistan’ın dört parçasında, Bakur’da, Başur’da, Rojhilat’ta ve Rojava’da bu diriliş öyküsü bir destana dönüşmektedir. Kürtlerin yitik aşkını temsil eden Adule ve Derweş bir kere daha can bulmuş, Kürt aşkı yeniden filizlenmiş, Kürdistan’ın dört parçasında boy vermiştir. Bugün tüm dünya bu aşkı, direnişi dillendirip Kürdistan da yaşanan devrimi kendi devrimi gibi sahipleniyor. Yaşanan bu gelişmeler bir kere daha PKK’nin yalnızca Kürt ve Kürdistan partisi değil, tüm insanlığın, insanlık değerlerinin partisi olduğunu kanıtlamıştır.”

'HALKLARIN UMUDU OLDU'

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal ise 1978’de küçük bir grupla partileşen PKK’nin, bugün bütün dünyaya yayıldığının altını çizdi. Akbal, "Tüm dünyada devrimci ve sosyalist hareketler PKK’yi kendine örnek olarak mücadele hattını geliştiriyor, büyütüyor. Bugün Ortadoğu’da ise hangi güç olursa olsun, hangi devlet olursa olsun, PKK’siz hareket edemez" dedi.

Akbak, "Önder Apoyu selamlıyoruz. PKK halkların, Ortadoğu'nun umudu haline gelmiştir” diye kaydetti.

‘ZALİMLERİN SALTANATI TİTREDİ!'

Devrimci Yurtsever Gençlik Hareketi üyesi Elif Gün ise "PKK bugün toprağa kök salmış, milyonların kalbine taht kurmuştur. Yine devrimci gençliğin kıblegahı haline gelerek zalimlerin saltanatını titreten muhteşem bir direniş hareketi olmuştur” dedi.

Konuşmaların ardından sanatçılar Jale Sineyi, Sipan Xelat ve davul-zurna ekibi sahne aldı. Etkinlik coşkulu halaylarla son buldu.