Londra’da siyasi soykırım operasyonları protesto edildi

AKP-MHP iktidarının HDP'ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonları İngiltere’nin başkenti Londra’da protesto edildi.

Kuzey Londra'nın Wood Green bölgesinde düzenlenen eylem Demokratik Güç Birliği’nin (DGB) çağrısı ile düzenlendi.

Eylemde sık sık, “Biji berxwdane HDP”, “Faşist Türk devleti”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı ve İngilizce HDP’li vekillerin insan haklarına aykırı bir şekilde ve hukuksuzca siyasi soykırıma uğradıklarını anlatan bildiriler dağıtıldı.

Eylemde DGB konuşma yapan Abdullah Gürlek "AKP ve Erdoğan rejiminin HDP’li vekillere yönelik başlattığı siyasi soykırım aslında tüm Kürt halkı ve ezilen halklara yönelik bir saldırıdır, hiçbir şekilde kabul edilemez ve tüm Avrupa ülkelerince ağır bir şekilde kınanmalıdır. Yaşadığımız ülke İngiltere gibi bir ülkede seçilmişlere yönelik böylesi bir saldırının olasılığı bile hayal edilemezken kendi ülkemizde kendi seçtiğimiz vekillerimiz büyük bir siyasi soykırımla karşı karşıyadır.

DGB ve tüm ilerici kesimler olarak Türk devleti ve Erdoğan ile AKP’yi bu hukuksuzca hazırladığı siyasi soykırımdan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.

HDP'nin ve Kürt halkının yaşadığı soykırım sürecinin durmaksızın devam ettiğinin altını çizen katılımcılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan "Zamanı geldi" hamlesini de sahiplendi.