Londra, Paris, Marsilya ve Hannover’de eylem

İngiltere’nin başkenti Londra, Fransa’nın başkenti Paris ile Marsilya ve Almanya’nın Hildesheim kentinde, cezaevi direnişlerine sahip çekmek amacıyla eylemler düzenlendi.

LONDRA

Türkiye cezaevlerindeki direnişi sahiplenmek amacıyla İngiltere’nin başkenti Londra’da başlatılan açlık grevi sekizinci gününü tamamladı. İngiliz Başbakanlığı önünde başlatılan açlık grevi hafta sonu yapılan yürüyüşün ardından Kürt ve Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Haringey bölgesine taşındı. Londra’da açlık grevleri 8 gündür devam ediyor.

RMT ZİYARET ETTİ, ETKİLENDİ VE DESTEK VERDİ

Geçtiğimiz gün RMT (İngiliz Demiryolları İşçi Sendikası) ikinci Genel sekreteri Steve Hedley ve Sendika Uluslararası İlişkiler sözcülerinden Eddie Dempsey açlık grevinin devam ettiği çadırı ziyaret etti. Ziyaret esnasında açlık grevcilerinden bilgi alan Hedley anlatılanlardan çok etkilenerek harekete geçti. Üç milyon üyesi bulunan sendikanın yönetim kuruluna derhal açlık grevleri, Türkiye’deki insan hakları ihlalleri ve destek mesajı içeren bir basın bildirisi yapma önerisini gazetemiz baskıya hazırlanırken yapan Hedley ayrıca sembolik olarak 1 veya 2 günlük açlık grevine hafta sonu bir grup sendika yöneticisi ile katılacakları sözü de verdi.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Türkiye zindanlarındaki politik tutsakların devam ettirdiği açlık grevlerine destek eylemi yapıldı.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi meclisi üyeleri tutsakların açlık grevlerine dikkat çekmek için
saat 19.00'da Trocadero Meydanı’ndan Eiffel kulesi önünde eylem gerçekleştirdi.

"Yaşasın politik tutsakların direnişi", "Açlık grevleri 63. gününde" pankartı açan eylemciler çevredeki Fransızlara ve turistlere bildiriler dağıttılar.

Eylem "Biji Berxewedana zındanan", "Biji Serok Apo", "Diktatör Erdoğan" sloganları ile sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de cezaevi direnişini sahiplenmek amacıyla stant eylemi devam ediyor. 7’inci gününde devam eylem boyunca bildiriler dağıtılıyor. Eylemin sonuç alıncaya kadar devam edeceği belirtildi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de 14 Nisan Cumartesi günü başlayan açlık grevi 17 kişi ile devam ediyor.

Steintor Meydanı’nda kurulan çadırda yapılan eylemi ikinci grup sürdürüyor.

Eylemi Hildesheim Antifa gençliği ziyaret etti. “Biji berxwedana zindanan”, “Biji Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarının atıldığı eylemi HDK-A Eş Başkanı Demir Çelik de ziyaret etti.