Londra, Tahir Elçi Cinayeti'nin faillerini tespit etti

Amed Barosu Başkanı Cihan Aydın, Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Merkezince hazırlanan raporda, Tahir Elçi'nin muhtemel fail ve şüphelilerinin yazıldığını açıkladı.

Amed Barosu yönetici ve üyesi avukatlar, 28 Kasım 2015 tarihinde Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare önünde devlet güçlerince katledilen baro başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin ortaya çıkarılması için her hafta sürdürdükleri eylemlerinin 154’üncüsünü yaptı. Diyarbakır Adliyesi önündeki eyleme, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

LONDRA ÜNİVERSİTESİ'NİN RAPORU

Kurulan Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü’nde konuşan Baro Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için 154 haftadır adliye önünde olduklarını belirtti.

Önceki baro yönetimi döneminde soruşturma dosyası içindeki tüm bilgilerin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Merkezi’ne gönderildiğini anımsatan Baro Başkanı Aydın, yapılan incelemeler neticesinde hazırlanan raporun kendilerine iletildiğini paylaştı.

Aydın, “İncelenen dosya kapsamında tamamen bilimsel incelemeler bunlar. Sayın Başkanımızın öldürülmesine sebep olan muhtemel failler ve şüphelilerin kimler olabileceği konusunda bir tespite varıldı” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Ellerine ulaşan raporu savcılığa sunacaklarını söyleyen Aydın, raporda tespit edilen kişilerin, çağrılıp ifadelerinin alınmaları ve tutuklanmaları talebinde bulunacaklarını kaydetti.

Aydın, hazırlanan bu raporu ve raporda yer alan 20 dakikalık videoyu önümüzdeki günlerde basınla da paylaşacaklarını açıkladı.