Lozan-Cenevre yürüyüşçüleri: Her yer Efrîn, her yer direniş!

Lozan-Cenevre yürüyüşünün ikinci etabı coşkuyla başladı. Yürüyüşçüler, 'Her yer Efrîn, her yer direniş' mesajı veriyor ve Öcalan'a özgürlük istiyor. Yürüyüşte Türk devleti protesto edilirken, BM'ye çağrı yapılıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki uluslararası komploya karşı ve BM'ye Efrîn'deki işgalci saldırıları durdurma çağrısı yapma amacıyla organize edilen uzun yürüyüş sürüyor. Lozan’dan Cenevre’ye yapılan uzun yürüyüşün ikinci etabı sabah saatlerinde İsviçre’nin Morges kentinde başladı. 82 kurum ve örgütün katılımı ile oluşturulan Avrupa Efrîn’i Sahiplenme Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, birçok ülkeden gelen 200 enternasyonalistin de arasında olduğu 1000'i aşkın kişi ile yapılıyor.

'EFRÎN' VE 'ÖCALAN' SLOGANLARI

“Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü”, “BM Efrîn’deki katliamları durdur” pankartlarıyla sabah saatlerinde bir araya gelen yürüyüşçüler, Kürtçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Katalanca, İspanyolca gibi birçok dille attıkları 'Her yer Efrîn her yer direniş', 'Öcalan’a özgürlük' sloganlarıyla Cenevre’ye doğru harekete geçti.

Birçok farklı halktan insanların bir araya geldiği uzun yürüyüşte, PKK, PYD, YPG, YPJ bayraklarının yanı sıra yürüyüşe destek veren örgütlerin bayrakları taşınıyor.

Türk devletine karşı yoğun bir öfkenin olduğu yürüyüşte sık sık 'Katil Erdoğan', 'Terörist Türkiye' sloganları da yankılanıyor.

Lozan-Cenevre yürüyüşü, 16 Şubat’ta 10 bin insanın katılımıyla Cenevre Birleşmiş Milletler önünde yapılacak bir mitingle sonlandırılacak.