MİT'in Avusturya’da 'suikastlar planladığı' ortaya çıktı

Türk istihbarat teşkilatı MİT’in aralarında Kürt kadın siyasetçi Berivan Aslan’ın da bulunduğu Avusturyalı politikacılara suikast hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Feyyaz Ö. isimli bir şahıs Avusturya polisine teslim olarak “MİT görevlisiyim ve suikastlar için buraya gönderildim” dedi.

Polis ve istihbarat tarafından sorgulanan söz konusu şahsın ifadesinde Yeşiller Partisi’nin eski milletvekilleri Berivan Aslan ve Peter Pilz ile Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ)’nün Avrupa Parlamentosu milletvekili Andreas Schiede’ye suikastlar yapmayı planladığını aktardı.

Feyyaz Ö.’nün ilk ifadesi ve MİT’in iddia edilen suikast planını ise ilk olarak Pilz’in sahibi olduğu www.zackzack.atisimli haber sitesi yayınladı.

Haberde söz konusu şahsın 15 Eylül günü güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra polisin yaptığı araştırmada iki cep telefonu tespit ettiği belirtildi. Aynı haberde şahsa ait cep telefonlarında MİT ile yazışmaların olduğu kaydedildi.

Feyyaz Ö.’nün ilk ifadesinde Berivan Aslan’ın ismini verdiği, daha sonra 21 Eylül’deki ikinci ifadesinde aralarında Peter Pilz’in de olduğu 4 isme daha suikast planı yapıldığını söylediği öğrenildi. Bunun üzerine Pilz ile diğer siyasetçilere haber veren polisin koruma teklifinde bulunduğu bilgisi verildi.

Bu sabah Medya Haber televizyonuna konuşan Kürt kadın siyasetçi Berivan Aslan ise güvenlik güçlerinin kendisini 9 gün önce haberdar ettiği ve o günden bu yana polisin koruması altında olduğunu söyledi.

Türk istihbaratının planladığı bu suikastlarla Avrupa’daki Erdoğan rejimi muhaliflerine göz dağı verilmek istendiğini belirten Aslan “Artık MİT Avrupa’da cirit atmamalı, harekete geçilme zamanı geldi” diye konuştu.

AVUSTURYA’DA MİT SKANDALI İLK DEĞİL

Geçtiğimiz Haziran ayının sonunda Avusturya’nın başkenti Viyana, AKP-MHP iktidarı yandaşı Türk milliyetçilerin şiddet olaylarına sahne olmuştu. Avusturya güvenlik birimleri, birkaç gün arka arkaya başta Kürtler olmak üzere Erdoğan rejimi muhalifi kesimlere yönelik yaşanan saldırılarda Türk istihbaratı MİT’in önemli bir payının bulunduğu tespit etmişti.

Türk ırkçılarının nasıl organize edildiğini araştıran polis Viyana dışında bir MİT ajanını gözaltına almıştı. Olaya ilişkin resmi açıklamayı İçişleri Bakanı Karl Nehammer yapmıştı. Yakalanan kişinin Avusturya'da yaşayan AKP iktidarı karşıtlarıyla ilgili Ankara rejimine düzenli bilgiler aktardığı belirtilmişti.