MÖP, DİDF ve FCK'den Newroz mesajları

Çeşitli kurumların Newroz kutlamaları devam ediyor. MÖP, DİDF ve FCK, Newroz'la birlikte büyüyen direnişin zafer getireceği mesajını verdi.

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), DİDF, Federasyona Civakenen Kurdistani (FCK) Eşbaşkanlığı, Newroz için kutlama mesajları yayımladı.

MÖP: FAŞİZMİN YIKILMASINA VESİLE OLSUN

MÖP, "Bu vesile ile bu direnişin çağdaş öncüsü PKK lider kadrolarından Mazlum Doğan yoldaşı saygı, hürmet ile anarken, DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Sayın Leyla Güven şahsında tüm açlık grevi direnişçilerini selamlıyor, bu direnişin ilk şehidi olan Zülküf Gezer arkadaşı da saygı, hürmetle anıyoruz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın da selamlandığı açıklamada, "Newroz'un Türk devlet faşizminin yıkılmasına, tecridin kırılmasına, Sayın Öcalan’ın ve Kürdistan’ın özgürlüğe kavuşmasına vesile olmasını umuyoruz" denildi.

DİDF: ÖZGÜR KOŞULLARI SAĞLAMAK HERKESİN GÖREVİ

DİDF'in açıklamasında da şöyle denildi:

"Binlerce yıldır baharı müjdeleyen, Newroz'un, barışçıl ve özgür bir ortamda gerçekleşmesinin koşullarının yaratılması için, bugün Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesiyle dayanışmayı güçlendirmek, halkların kardeşliğinden yana olan herkesin en önemli görevidir.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri, tek adam diktatörlüğünü pekiştirmenin aracı haline getiren Tayyip Erdoğan hükümeti, başta Kürt halkı olmak üzere, tüm demokrasi güçlerine yönelik azgınca bir saldırı, korkutma ve sindirme politikası izlemekte.

Avrupa devletleri ve emperyalistler, kendi çıkarları için Ortadoğu'yu karıştırmaktan vazgeçmeli, tüm askerlerini geri çekmelidir. Kürt kurumlarının Avrupa ülkelerinde kriminalleştirilmesinden, yasaklardan, bölgeye silah satışlarından vazgeçilmelidir."

FCK: DİRENİŞ ZAFERİ YAKINLAŞTIRDI

FCK Eşbaşkanlığı da Newroz açıklamasında, "Başta Kürt halkı olmak üzere ezilen, inkâr edilen halklar için Newroz’un önemi büyüktür, çünkü Newroz, zulme karşı başkaldırıdır, sömürüye, sömürgeciliğe karşı isyandır, direniştir, diriliştir. Zulmün kalelerinin yıkılmasıdır" dedi.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğündeki direnişin selamlandığı açıklamada, "Özgürlük çizgisinde direniş kendini yeniden var eden ve yaratan kadın ve erkeklerin öncülük ettikleri direniş ve mücadele ile Önder Apo’nun üzerindeki mutlak tecridin kırılacağı, faşizmin yıkılacağı, Kürdistan’ın özgürleşeceği günleri yakınlaştırmıştır" denildi.

Açıklamanın sonunda şu çağrı yapıldı:

"Önder Apo ve şehitler çizgisinin etrafında bir araya gelelim, mutlak tecridi kıracak direnişi, Newroz ile zirveye taşıyalım. 23 Mart’ta Frankfurt kentinde yapılacak büyük merkezi Newroz’da buluşalım."