MÖP: Efrîn için 3 Şubat'ta sokaklardayız

MÖP, Efrîn'de sivillerin de katledildiği işgalci saldırılara karşı 3 Şubat'ta sokaklarda olacağını duyurarak, eylemlere katılım çağrısı yaptı.

ezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırıları ve görkemli direnişe ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

MÖP, Asuri/Süryani/Keldani halkı adına, Efrîn halkının direnişini selamlayarak, şehitleri andı.

Açıklamada, Türk devletinin vahşet saçan ÖSO ile iş birliği içinde ikinci bir 1915 soykırımını uygulamak istediğine dikkat çekildi.

'EFRÎN TERÖRÜN BELİNİ KIRDI'

İşgalci saldırılarda sivillerin de katledildiğinin vurgulandığı açıklamada, ABD, Rusya, AB, AK, AP ve Arap Birliği'nin sessizliğine tepki gösterildi. "Ortadoğu’da Türk devlet güdümlü bu terör, düne kadar onları kendi içinde vuruyordu. Bu terörün belini kıran Efrîn halklarına destek sunacaklarına, onları işgale karşı savunacaklarına, onlar bu insanlık düşmanı terörün yeniden dirilmesine imkan sunmaktalar" diye kaydedilen açıklamada, "Demokrasiden söz eden bu güçlere çağrımız; kendi söylemlerine sahip çıkmaları, Türk devletinin işgaline karşı tavır koymaları" denildi.

MÖP, 'Efrîn onurlu, özgür irademizin geleceği, demokrasi cephesidir' şiarıyla 3 Şubat'taki eylemlere katılım sağlayacaklarını duyurarak, vicdanlı herkesi eylemlere çağırdı.