Maas’a partisinin gençlik örgütünden Efrîn mektubu!

Aralarında koalisyon hükümeti SPD’nin gençlik teşkilatı JUSOS’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kuruluş ve isim Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarını kınaması için Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’a mektup gönderdi.

Almanya’da son dönemlerde çıkışlarıyla dikkat çeken Sosyal Demokrat Partisi (SPD)’nin gençlik örgütü JUSOS’un öncülüğünde Dışişleri Bakanı Heiko Maas’a bir mektup gönderildi. SPD üyesi bakana gönderilen açık mektuba Adopt a Revolution, Kürdistan Bilgilendirme Merkezi-Civaka Azad, Medico International ve Almanya Sosyalist Gençlik-Die Falken gibi kuruluşlar da imza attı.

Andrea Ypsilanti, Thomas Seibert, Hilde Mattheis, Ulrike Breth, Stefan Stache, Axel Troost Esther Lehnert, Sonja Buckel, Peter Brandt, Kevin Kühnert, Lara Kannappel ve Jan Dieren’in imzasını taşıyan mektupta Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıda devletlerarası hukuku ihlal ettiğine dikkat çekildi.

‘BM ÖNCÜLÜĞÜNDE İNİSİYATİF KURULSUN’

Başbakan Angela Merkel’in uzun bir sessizlikten sonra Türkiye’nin saldırılarını kınadığın, fakat, pratikte bir şeyin yapılmadığı belirtilen mektupta, Alman federal hükümetinin hala Erdoğan iktidarına “dur” demediği vurgusu yapıldı. Diğer yandan Erdoğan ile pazarlık sürecine girildiği ifade edilen mektupta dışişleri bakanı Maas’a şu çağrılar yapıldı:

“Türk devletine silah satışının sürmesi ve Almanya’da Kürt göstericilere yönelik uygulanan kriminalize siyaseti Erdoğan rejiminin saldırılarına destek anlamına geliyor. Erdoğan’ın sözüne ettiği “Kuzey Suriye’nin temizlenmesi ifadesi de bizce Kürtlerin katledilmesi anlamını taşıyor. Tüm bunlardan dolayı katliamların önünün alınması için bir inisiyatif kurulması için Birleşmiş Milletleri harekete geçirmenizi talep ediyoruz.”

Türk devletinin Efrîn’deki saldırılarıyla kadın ve erkek eşitliğinin sağlandığı demokratik bir yapılanmaya saldırdığını dikkat çekilen mektupta imzacı kurum ve isimler Almanya’da Kürtlere karşı uygulanan yasakların da kalkması talep edildi. Mektupta geçtiğimiz günlerde dışişleri bakanlığı koltuğuna oturan sosyal demokrat politikacı Heiko Maas’tan son olarak Türk devletine hiçbir şekilde silah satışının yapılmaması istendi.