Malmö DKTM'nin açılışı yapıldı

İsveç'te çalışma yürüten Demokratik Kürt Toplum Merkezlerine bir yenisi eklendi. İsveç'in Skåne bölgesinde bulunan Malmö kentinde dernek lokali Kürdistan ve İsveçlilerin katıldığı bir etkinlikle açıldı.

Kürdistan ve devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan  Skåne Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ferman Siverek, uzun bir aradan sonra Malmö kentindeki Kürdistanlıların açılışını yaptıkları derneğin sadece Kürdistanlılar için değil ilde bulunan değişik etnik köken ve inançlardan göçmenler için bir çekim merkezi haline geleceğine inandığını söyledi.

Türkiye ve Kürdistan'da çok önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun da, açlık grevi ve ölüm orucuna giden eylemcilerin direnişleri sayesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin kırıldığı bir dönemde açılan derneğin Kürt Halkının Özgürlük Mücadelesiyle dayanışmayı daha da güçlendireceğine olan inancını dile getirdi.

Türk devletinin halkın milliyetçi ve şoven duygularını kamçılamak için İstanbul'da yapılacak yerel seçimler öncesi Kuzey Kürdistan'a yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çeken Altun, tüm demokrasi güçlerine Türk devletini kınamaları ve Kürt Halkıyla dayanışmayı güçlendirmeleri çağrısı yaptı.

“Rojava Komitesi” ve “Herşey Herkesindir” adlı örgütlerin yöneticileri de, yaptıkları konuşmalarda dayanışmanın süreceği mesajlarını verdi.

“Herşey Herkesindir” adına konuşan Linus Ericsson, Kürtlerin Malmö ilinde bir dernek açmalarının  hakların kazanılması ve ırkçılığın geriletilmesi için yerelde verilen mücadeleye katkıda bulunacağını söyledi.

Birlikte ortak projeleri yaşama geçireceklerini söyleyen Ericsson, Türkiye ve Kürdistan'daki demokrasi güçleriyle dayanışma içinde olacaklarını vurguladı.

Geçtiğimiz aylarda yapılan kongrede Malmö Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanlıklarına Media Rojava ve Zülfükar Dersim seçilmişti.