'Maraş Katliamı'nı Anma Haftası' ilan edildi

MARDEF, 19-26 Aralık'ı 'Maraş Katliamı'nı Anma Haftası' ilan etti.

Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), 3. meclis toplantısında 19-26 Aralık günlerini 'Maraş Katliamı'nı Anma Haftası' ilan etti.
Yazılı açıklama yapan MARDEF, "Maraş Katliamı'nı katliamın yaşandığı bir hafta boyunca anmanın/anlatmanın daha anlamlı, daha doğru ve daha sonuç alıcı olacağını belirlemiş ve 19-26 aralık günlerini 'Maraş Katliamı'nı Anma Haftası' olarak ilan etmeye karar vermiş bulunuyoruz" dedi.

ANMA HAFTASINDA NELER YAPILABİLİR?

Açıklamada, anma haftasında neler yapılabileceğine dair şunlar kaydedildi:
"Başta bütün Maraşlılar olmak üzere bütün demokratik kamuoyunun, 1 hafta boyunca evinde, iş yerinde veya uygun herhangi bir mekânda çocuklarına, yakınlarına, arkadaş, komşu ve dostlarına Maraş Katliamı'nı anlatmasını, katliamı yaşayan tanıdıklarını veya mezarlarını ziyaret etmesini öneriyoruz.
Her Maraşlının ve demokratik kamuoyunun, 1 hafta boyunca, kurumlarda evlerde ve iş yerlerinde, katliamda katledilen canlarımızın fotoğraflarının ve katliama dair anlatımların veya bilgilerin yer aldığı 'Maraş Katliamı Köşesi' oluşturulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.
Yine başta demokratik Maraşlılar olmak üzere tüm demokratik kamuoyunun 1 hafta boyunca, Maraş Katliamı'nı unutmadığını, o acıların yasını tuttuğunu ifade etmek amacıyla eğlenceli etkinlikler düzenlememesi gerektiğini, düğün ve benzeri etkinlikleri planlarken bu günlerde bir katliam yaşandığını, kimsenin bu katliamın yaşattığı acıları unutamayacağını göz önüne almasının gerekli ve önemli olduğunu, mümkün oldukça bu etkinliklerin bugünlere denk getirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz."