Mardin ve Hakkari’de Türk ordusuna ağır darbe: En az 15 ölü

HPG, Mardin ve Hakkari’de düzenlenen eylemlerde en az 15 Türk askerinin öldüğünü duyurdu. Açıklamada, Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları hakkında da bilgi verildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin ve Hakkari’de düzenlenen eylemlere ilişkin resmi internet sitesinde yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

MARDİN SAVUR’DA EYLEM: 8 ÖLÜ, 7 YARALI

‘’Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 11 Ekim günü saat 20.30’da Mardin’in Stewre (Savur) ilçesi ile Ewêna alanı arasındaki yolda ilerleyen işgalci TC ordusunun operasyona çıkan bir konvoyuna yönelik eylem düzenlemiştir. Konvoyda bulunan tüm araçların 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde kirpi tipi 1 zırhlı araç ile kobra tipi 1 zırhlı araç tümden imha edilmiştir. Eylem sonucunda tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüş, 7 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusunun alanda başlattığı operasyon halen devam etmektedir.

İşgalci TC devleti, güçlerimizin başarılı bir şekilde düzenlediği ve düşman güçlerine ağır darbeler vurduğu bu eylemi havuz medyası aracılığı ile “karakola yıldırım düşmesi sonucu” 4 askerlerinin yaralandığı yalan haberlerini servis etmiştir.

HAKKARİ GEVER’DE 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Ekim günü saat 14.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Çarçella bölgesindeki Binbir boğazında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 düşman barınağı tümde imha edilmiş ve tespit edilebilen 7 düşman askeri ise öldürülmüştür. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, saat 15.00 sularında skorksy tipi helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

HAVA SALDIRILARINA İLİŞKİN BİLGİLER

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen hava saldırılarının ayrıntıları şöyledir;

17 Ekim günü saat 14.45’te savaş uçakları, Metina bölgesine bağlı Hakkari tepesini bombalamıştır.

18 Ekim günü savaş uçakları saat 09.30 ile 11.00 arasında Zap bölgesine bağlı Gundê Filleha alanını, saat 21.00 ile 23.30 arasında yine Zap bölgesine bağlı Karker, Çemço ve Rençberağa alanları ile Kandil bölgesine bağlı Savaş tepesini bombalamıştır.

İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırılarında herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmazken, bombalanan bir çok yerde yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir.’’