Marsilya, Atina, Paris ve Halle’de tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için düzenlenen açlık grevi direnişleri ile dayanışma eylemleri sürüyor.

Fransa’nın başkenti Paris, Marsilya ile Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kürdistanlılar ve dostları eylemdeydi.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te “Tecrite karşı yaşam platformu” üyelerinin, DTK eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde tecridin kaldırılması talebi ile başlayan açlık grevi direnişlerine destek için üç günlük açlık grevi eylemi devam ediyor.

Açlık grevindeki “Tecride karşı yaşam platformu”-Fransa üyeleri Paris'te Republique Meydanı’nda çadır kurarak Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ve açlık grevleri ile ilgili bilgilendirme standındı açtılar.

Platform üyesi Asiye Esra Güden, Fransa'da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeli göçmenlerin, kadın isyanını kuşanan Leyla Güven etrafında direnişi büyüterek faşizmi yıkalım, tecridi kıralım çağrısında bulundu.

Gün boyunca yoğun ziyaretlerin olduğu eylem Tevgera Ciwanên Şoreşger Paris üyeleri de eylemcileri ziyaret ederek sloganlarla destek verdiler.

Yüzlerce bildirinin dağıtıldığı eylemde "Hepimiz Leyla'yız", "Öcalan'a özgürlük" sloganları atıldı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde yaşayan Kürdistanlılar açlık grevinde bulunan eylemcilerin taleplerine dikkat çekmek için Vieux-Port meydanında bir miting düzenledi.

Öğlen saatlerine doğru Vieux-Port’ta bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı “Biji berxwedana zindana”, “Biji serok Apo” ve “Biji berxwedana Leyla” sloganı attı.

Açlık grevi direnişçilerinin fotoğrafları ve taleplerini içeren dövizlerin de taşındığı eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Yapılan konuşmalar ardından eylem sloganlarla sona erdi.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da da Yunanistan Eylem Birliği Türkiye-Kürdistan Platformu tarafından Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişleri ile dayanışmak amacıyla eylem düzenlendi.

Exarchion parkında düzenlenen eylem PKK, MLKP, MKP, DKP, TKP/ML ve SYKP öncülüğünde yapıldı.

Stant açan eylemciler, açlık grevi direnişleri ile ilgili pankart ile dövizler taşıdı. Öcalan’ın posterleri, PKK, KCK, HBDH bayraklarının da açıldığı eylemde CPT ve AB Konseyi’ne verilmek üzere imza da toplandı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde sık sık, “Biji berxwedana zindana”, “Biji Serok Apo”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, Tecrit insanlık suçudur” sloganları atıldı.

HALLE

Almanya’nın Halle kentinde de tecrit protesto edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte sık sık, “Biji berxwedana Leyla”, “Biji berxwedana zindana”, “Biji Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.

Yürüyüş bir miting ardından sona erdi.