Marsilya’da Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü

Marsilya’da “Cenga Azadiyê Serbixin” çağrısına cevap vermek için alanlara çıkan gençler, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykırdı.

Kürt gençleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış sistematik tecride karşı “Cenga Azadiyê Serbixin” hamlesi kapsamında Fransa’nın Marsilya kentinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Canebière meydanından Vieux Port meydanında kadar süren yürüyüşte “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atan kitle, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykırdı.

Gençler, yaptıkları açıklama ile de önderlerinden iki yıldır haber alınamadığını ve Kurdistan’da savaşın tüm şiddetiyle devam ettiğini hatırlatırken, dünya kamuoyunun sessizliğini bir kez daha kınadı.

Bildiri okunup binlercesinin dağıtıldığı yürüyüş sonrası miting yapıldı. “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” sloganları atan kitleye hitaben yapılan konuşmalarda, TCŞ ve TekoJIN eylemliliklerinin devam edeceği ve bu yılın özgürlük yılı olacağı vurgulandı.

Eylemde ayrıca Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için farklı birçok ülkede eyleme kalkan gençler selamlandı.