Marsilya’da açlık grevi 6. gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Fransa’nın Marsilya kentinde düzenlenen açlık grevi 6. gününde.

Güney Fransa’nın Marsilya şehrinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevine destek vermek için başlattığı açlık grevi 6. gününü geride bıraktı. Marsilya valiliğin bulunduğu meydana her gün sabah saatlerinde gelip çadır kurup, akşam saatlerine kadar eylemini sürdüren eylemciler, çevredeki insanlara taleplerini duyurabilmek için çadırın etrafına değişik döviz ve pankartlar astı.

Kürdistanlılar ayrıca valiliğe bakan caddeyi de PKK bayrakları ve Öcalan’ın flamalarıyla donattı. Fransızca hazırlanan bildirilerinin de dağıtıldığı eylemde, halka sözlü olarak da Türk devletinin, Kürt halkına dönük saldırıları ve tutuklama operasyonu hakkında bilgilendirme yapıyor. Her gün onlarca Kürdistanlının ziyaret ettiği çadırı, Marsilya TEV-ÇAND sanatçıları da katılarak; eylemcilere mini konserler veriyor.

Marsilya'dan 200 km mesafede bulunan Draguignan kentinden açlık grevine katılan Kerem Solhan, Türk devlet zulmüne dur demek için açlık grevine katıldığını belirterek şunları söyledi: "Önderliğin özgürlüğü ve Leyla Güven'in başlattığı eyleme destek vermek ve Türk devletinin zulmüne dur demek için açlık grevine başladık. Açlık grevi 6. gününe girdi. Moralimiz iyi. Halkımızın yoğun desteği var. Eylemlerimizi daha da güçlendirmemiz lazım" diye konuştu.

Açlık grevine Marsilya'dan katılan Çiğdem Erzurum ise Leyla Güven'in başlattığı eyleme destek vermek için açlık grevine katıldığını söyleyerek, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıları birbirine kenetlenmeye ve direnmeye çağırdı.

Marsilya valiliği karşısında devam eden eylemi yarın 3. grup devralacak.