Marsilya'da HDP etkinliği: Bütün renkler buluşsun!

Marsilya'da düzenlenen etkinlikte, herkesin kendini ifade edebileceği HDP etrafında buluşma mesajı verildi.

Avrupa'da yaşayan Kürdistan ve Türkiyeliler, 7-19 Haziran arasında oy vermeye başlayacak. Önceki seçimlerde olduğu gibi HDP'nin yurt dışında yürüttüğü seçim çalışması, yoğun ilgiyle karşılanıyor.

ŞEHİTLER ANILDI

Güney Fransa HDP Seçim Koordinasyonu da halkla buluşmaya devam ediyor. Dün Marsilya Place Des Rose düğün salonunda düzenlenen halk toplantısına 800'e yakın kişi katıldı. Toplantıda Mayıs ayında hayatını kaybeden devrim şehitleri anıldı. Şehit Aileleri Komitesi adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, şehitlerin bıraktığı mirasa sahip çıkma sözü verildi.

İftar saatinin yaklaşmasıyla Kürtçe mevlit okundu ve direnenler için dua edildi.

Etkinliğe eski HDP Van Milletvekilli Özdal Üçer de katıldı.

'ERDOĞAN TEKÇİLİĞİ, HDP HERKESİ SAHİPLENİYOR'

Üçer, HDP'nin herkesi olduğu gibi kabul ettiğini söyledi. Üçer, Erdoğan'a atıfta bulunarak, şunları söyledi: “Birileri çıkıp tek din, tek dil, tek millet diyor. HDP ise herkesi bütün renkleriyle kabul ediyor. Sünni, Alevi, Hıristiyan diye ayırmıyor. Kürt, Ermeni, Asuri-Süryani, Arap diye bölmüyor. HDP bütün kimlik ve dilleri bir zenginlik olarak görüyor. Bundan dolayı halkların kardeşliği diyor."

FAŞİST BLOKA KARŞI HDP

Türkiye'deki sağ ittifaklara karşı herkesin bulunduğu bölgede bir HDP çalışanı olması gerektiğini söyleyen Üçer, HDP'nin özgürlük, barış ve halkların partisi olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.

1 HAZİRAN'DA HDP GECESİ

Öte yandan 1 Haziran'da Marsilya La Joliet'te bulunan DOCKS DES SUD salonunda HDP gecesi düzenlenecek. Geceye HDP Amed 7. Sıra Milletvekilli adayı Garo Paylan da katılacak. Etkinlikte Marsilya TEV-ÇAND üyeleri müzik dinletisi sunacak. Gecede 24 Haziran'da HDP'yi destekleyeceklerini açıklayan Türkiyeli Ermeniler de bulunacak.