Marsilya, Mulhouse ve Lyon’da işgal protesto edildi

Fransa’nın Marsilya, Mulhouse ve Lyon kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, işgalci Türk ordusunun Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Türk devletinin işgal saldırısı bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi. Montpellier ve Draguignan kentlerinden de Kürdistanlılar ile dostların yürüyüş Canabiere meydanından start aldı. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte sık sık “Diktatör Erdoğan Rojava’dan defol” ve “Yaşasın özgürlük savaşçıları” gibi sloganlar atıldı.

Çok sayıda Kürt/Fransız kurum ve organizasyonun destek verdiği yürüyüşte YPG/ YPJ bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. “Hava sahasını kapatın”, ve “Katliamlara ortak olmayın” pankartlarının taşındığı gösteride yürüyüş korteji Marsilya Valiliği ve ABD Konsolosluğu binası önünden geçerek miting yaptı. Göstericiler ayrıca Marsilya Valiliği’ne de Rojava’da yaşananlara ilişkin bir dosya verdiler.

Göstericiler adına valilikle görüşen bir heyet Türk devletinin NATO üyeliğinin askıya alınması, Rojava’ya yardım koridorunun açılması ile DAİŞ ile mücadele koalisyonun başına Fransa’nın geçmesini talep etti.

MULHOUSE

Fransa'nın Mulhouse kentinde de Kürdistanlılar ve dostlarının katılımıyla bir protesto yürüyüş düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte "Katil Erdoğan, terörist Erdoğan" gibi sloganlarla Türk devletinin işgal saldırıları ve gerçekleştirdiği soykırım kınandı. Place de la Bourse 'da başlayan yürüyüşte işgalin temel amacının Kürtler ile Rojava’da yaşayan diğer halkları soykırımdan geçirmek olduğuna dikkat çekilen konuşmalar yapıldı. Türk devleti ve çetelerinin kimyasal silah kullanarak savaş suçu işlediğinin belirtildiği yürüyüşte kitle Erdoğan başta olmak üzere Türk devlet yöneticilerinin yargılanması çağrısında bulundu.

LYON

Fransa’nın Lyon kentinde toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostu Türk devletinin Rojava'ya yönelik sürdürdüğü saldırılarını protesto etti. Bellecour meydanında toplanan kitle Lyon’un en işlek caddelerinden geçerek Mezopotamya Kültür Derneği’ne kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan” ve “Bijî berxwedana Rojava” sloganları atıldı. Mezopotamya Kültür Derneği önünde kısa bir miting yapan kitle işgale karşı ortak bir tutum sergilenmesi ve bir an önce pratik adımların atılması istendi.