Marsilya, Toulouse ve Düsseldorf’ta tecrit protestosu-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, Fransa’nın Marsilya ile Toulouse ve Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ile Türk devletinin Efrîn ve Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları bir yürüyüş ile protesto edildi.

Canebiere Meydanı'nda toplanan kitle, Vieux-Port Meydanı'na kadar bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşün en önünde “Öcalan'a özgürlük” yazılı pankartın taşındığı eylemde sık sık “Efrîn'e özgürlük” sloganı attı. Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan'a dönük işgal saldırılarına da zılgıt ve sloganlarla tepki gösteren kalabalık, yürüyüş boyunca bildiriler de dağıttı.

Çevrede bulunan kalabalığa yürüyüşün amacına anlatan konuşmalar yapıldı. Bir saate yakın devam eden yürüyüşün ardından miting ise Vieux-Port meydanına düzenlendi. “Öcalan ve Efrîn'e özgürlük” sloganı atan kitle, daha sonra ise devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Efrîn işgaline karşı, Efrîn'i yeniden özgürleştirme hamlesi her an başlayabilir denilerek, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılara Efrîn yeniden özgürleştirme hamlesi karşısında hazır olma çağrısı yapıldı. Konuşmaların devamın da ise Efrîn'in mutlaka yeniden Kürdistan'ın bir parçası olacağına vurgu yapıldı.

Miting konuşmaların ardından son buldu.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Türk devletinin Efrin ve Güney Kürdistan’a yönelik soykırım ve işgal saldırıları protesto edildi. Toulouse DKTM ve Kürt halkı ile dayanışma kolektifi tarafından düzenlenen eyleme Kürdistanlılar ve Fransızlar katıldı.

Eylem saat 19.00’da Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Mitingde konuşma yapan Oksitan Bölge Parlamentosu Milletvekili Jean-Christophe Sellin Türkiye’nin işgalci tavrını kınadı. Kürt halkı ile beraber hareket edeceklerini de söyleyen Sellin, “Kürt hareketi Türkiye’de alternatif demokratik bir harekettir” dedi.

Toulouse DKTM adına yapılan açıklamada Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit politikalarının artık kabul edilemez olduğu belirtildi.

KCDK-E’nin bildirisinin de okunduğu eylem “Be Serok jiyan nabe” sloganları ile sona erdi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde ise Kürt gençleri, Öcalan üzerindeki tecridi kınadı ve “Seri hilde” kampanyasının ikinci aşamasını bir eylemle selamladı.

Yapılan konuşmalar ardından gençler sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüş, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a özgürlük” sloganları ile sona erdi.