Marsilya ve Mainz’da tecrit protestosu

Fransa’nın Marsilya ile Almanya’nın Mainz kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

Fransa’nın Marsilya kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistelir eylem düzenlendi. Akşam saatlerinde Marsilya işlek otobanın olduğu yolun köprüsüne Fransızca “Öcalan’a özgülük” yazılı pankart astı.

Gençler eylemlerinin aralıksız bir şekilde süreceğini belirtti.

MAINZ

Almanya’nın Mainz kentinde de Kürt gençleri ve genç kadınlar Öcalan’a uygulanan tecride karşı ve süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine destek amaçlı bir eylem gerçekleştirdi. Enternasyonalist gençlerin de destek verdiği eylemde Mainz şehrindeki işlek bir cadde üzerinde havai fişekler ve bayraklarla yürüyüş düzenledi. 20 civarında gencin katıldığı eylemde, Öcalan’ın bayraklarının yanı sıra antifa enternasyonal bayrağı da taşındı.

“Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemde bir üst geçide de Almanca “Rojava ile dayanışma–sosyal devrimi savun” yazılı pankart asıldı.