Marsilya ve Marignane'da gece boyu Efrîn için ayaktaydı

Fransa'nın Marsilya ve Marignane kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar Efrîn'de Türk devleti ve ona bağlı çetelerin gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Marsilya Tren İstasyonu ve Marignane Havaalanı’nda eş zamanlı sivil itaatsizlik eylemi düzenleyen kitle sık sık “Efrîn yanlız değil”, “Her yer Efrîn, her yer direniş” ve “Katil Erdoğan” sloganı attı. PKK, PYD bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı eylemde Efrîn'de hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı. Öfkeli kalabalık yaşanan vahşet karşısında artık sessiz kalmayacaklarını söyledi. Sivil itaatsizlik eylemin ardından 500 metre mesafede bulunan Marsilya Bölge Meclisi'ne kadar yürüyüş düzenledi. Sayının her dakika çoğaldı eylemde Kürdistanlıları Avrupa devletini uyararak, Efrîn merkezinde sivillerin katliamla yüz yüze kaldığını altını çizdi.

Bu saatten sonra yaşanacak bütün katliamlara Fransa ve Avrupa devletleri ortak olacağını söyleyen öfkeli kalabalık, “DAİŞ çeteleri Kobanê merkezine dayandığında nasıl ki Avrupa sokaklarını Kobanê serhildanına çevirdiysek, bugün de Efrîn için hayatı durdurup her yeri eylem alanlarına çevireceğiz” dedi.

Eylemin bir diğer merkezi ise Marignane ilçesinde bulunan Marsilya Havaalanı idi. Bir grup Kürdistanlı havalimanın içinde oturma eylemi gerçekleştirdi. Açtıkları bayrak ve dövizlerle Efrîn'de yaşanan vahşete dikkat çeken Kürdistanlılar, “Kürtler Kobanê'de DAİŞ'e karşı savaştı ve kazandı. Bu mücadele sadece Kürtler için verilmedi. İnsanlık namına verilen bir mücadeleydi. Ve büyük bedeller ödedi. Efrîn'de benzer bir katliam söz konusu. Ama bu katliam karşısında artık susmayacağız” dedi.

Marsilya'da yarın Efrîn için kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş saat 13:00'te Canebiere Meydanı'nda başlayacak.